Adatlap


Esettanulmány címe:
Nelson Flottalízing Kft. Exchange bevezetés
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
egyéb szolgáltatás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Nelson cégcsoport több mint húsz éve működik a finanszírozás, mezőgazdaság, valamint az ingatlanfejlesztés, -hasznosítás területén. A három fő szakmai területet tizennégy saját gazdasági vállalkozás, valamint további tíz stratégiai partner társaság fedi le. A tisztán hazai magánszemélyek tulajdonában lévő csoportosulás büszke arra, hogy alapítása óta mind a szállítóinak, mind a bankoknak, mind pedig a költségvetésnek mindig időben teljesíti a kötelezettségeit, akár a többségi tulajdonú vállalkozásairól, akár a kisebbségben tulajdonolt stratégiai partnereiről van szó. Céljaink kitűzésekor a gazdasági eredményességen, a folyamatos és biztos likviditás fenntartásán túl hangsúlyt kap az emberközpontú működés, valamint a környezetvédelem is. A cégcsoport forgalma 8 milliárt Ft 220 munkaválalóval.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Fontos volt egy olyan email rendszer bevezetése ami saját üzemeltetésben működik, kezeli a vezetők naptárait , kompatibilis és átjárást jelent a hordozható és az asztali eszközök között. A régi email rendszerrel többször előfordult , hogy valamelyik cég hírlevél küldése esetén napokig fekete listán volt az email rendszer IP címe. A saját szerver megoldotta a tárhely kérdést is . Nem kell korlátozni a mailboxok méretét.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az exchange bevezetése után a titkárnők átlátják és tudják kezelni a főnökeik naptárát.A postaládáját mindenki eléri távolról. Könnyebé vált az értekezletek megszervezése a résztvevők meghívása. A saját tulajdonú szervnek hála rugalmasabbá vált az új emalok és email listák létrehozása.