Adatlap


Esettanulmány címe:
Komplex Informatikai rendszer fejlesztése helyi és felhőalapú megoldásokkal
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
szakmai, tudományos, műszaki tevékenység
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Olaszországi központú 4 Európai országban működő műanyag termékeket gyártó vállalat. Magyarországon jelentős piaci részesedéssel rendelkezik, 180 főt foglalkoztat. A magyar vállalat éves árbevétel 8,7 mrd Ft, amelynek fele export.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A Vállalat informatikai központja Olaszországban működött, melyet át akartak helyezni Magyarországra. ERP rendezerük helyi szervereken működik, melyek kiöregedtek ezért a szerverfarm cserére szorult. Az e-mail levelezés akadozott, sok kéretlen levéllel és levélszeméttel, a vírusvédelem már nem felelt meg az elvárásoknak. Meg kellett valósítani az adatok biztonságos automatikus mentését.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
3 db Dell szervert szállítottunk, melyeken virtuális gépeket telepítettünk Windows szerver alapokon. A emglévő e-mail levelező rendszert helyett felhő alapú Office 365 Vállalati rendszert alakítottunk ki, mely megoldást nyújt a vállalati elektronikus kommunikációjának egységesítésére, a csoportmunka segítésére, valamint az online munkavégzés megkönnyítésére. A vírusvédelmet lecseréltük a Panda Adaptive Defense 360 rendszerre, amely az EDR funkciónak köszönhetően képes észlelni és blokkolni a még ismeretlen támadásokat is és megakadályozza, hogy káros folyamatok induljanak el a végpontokon. A merevlemezek meghibásodása, természeti katasztrófák és az egyre szaporodó zsarolóvírus-támadások miatt bekövetkező váratlan adatvesztés fenyegetést jelent létfontosságú adatainkra. Az adatok automatikus mentését és biztonságos tárolását a Synology hálózati adattárolóival oldottuk meg, amely számos megoldást kínál a felhőalkalmazásokban vagy a helyszínen tárolt vállalati adatok védelmére, így a hibrid környezetek biztonsági mentési, valamint helyreállítási igényeinek is maradéktalanul megfelel.