PROFESSIONAL Computer kft.

PROFESSIONAL Computer kft.

Heves megye, Nógrád megye

Cégbemutató

A PROFESSIONAL Computer Kft közel 30 éve alakult. Számítástechnikai és irodatechnikai termékek, kellékek és szoftverek értékesítésével, eseti és átalánydíjas javításával, üzemeltetésével, rendszerfelügyeleti és rendszergazdai szolgáltatásokkal, valamint strukturált hálózatok tervezésével, építésével és informatikai rendszerek kialakításával és Canon másológépek forgalmazásával és üzemeltetésével foglalkozunk. Anyagi és humán erőforrásaink, széleskörű szakmai tapasztalatuk és partnerkapcsolataink alapján az észak magyarországi régió meghatározó informatikai vállalkozásává váltunk.
Székhelyük Salgótarján belvárosának peremén található, ahol széles árukínálattal, szakszerű és segítőkész kiszolgálással állunk az Önök rendelkezésére.

Esettanulmány

Olaszországi központú 4 Európai országban működő műanyag termékeket gyártó vállalat. Magyarországon jelentős piaci részesedéssel rendelkezik, 180 főt foglalkoztat. A magyar vállalat éves árbevétel 8,7 mrd Ft, amelynek fele export.
A Vállalat informatikai központja Olaszországban működött, melyet át akartak helyezni Magyarországra. ERP rendezerük helyi szervereken működik, melyek kiöregedtek ezért a szerverfarm cserére szorult. Az e-mail levelezés akadozott, sok kéretlen levéllel és levélszeméttel, a vírusvédelem már nem felelt meg az elvárásoknak. Meg kellett valósítani az adatok biztonságos automatikus mentését.
3 db Dell szervert szállítottunk, melyeken virtuális gépeket telepítettünk Windows szerver alapokon. A emglévő e-mail levelező rendszert helyett felhő alapú Office 365 Vállalati rendszert alakítottunk ki, mely megoldást nyújt a vállalati elektronikus kommunikációjának egységesítésére, a csoportmunka segítésére, valamint az online munkavégzés megkönnyítésére.
A vírusvédelmet lecseréltük a Panda Adaptive Defense 360 rendszerre, amely az EDR funkciónak köszönhetően képes észlelni és blokkolni a még ismeretlen támadásokat is és megakadályozza, hogy káros folyamatok induljanak el a végpontokon.
A merevlemezek meghibásodása, természeti katasztrófák és az egyre szaporodó zsarolóvírus-támadások miatt bekövetkező váratlan adatvesztés fenyegetést jelent létfontosságú adatainkra. Az adatok automatikus mentését és biztonságos tárolását a Synology hálózati adattárolóival oldottuk meg, amely számos megoldást kínál a felhőalkalmazásokban vagy a helyszínen tárolt vállalati adatok védelmére, így a hibrid környezetek biztonsági mentési, valamint helyreállítási igényeinek is maradéktalanul megfelel.