Adatlap


Esettanulmány címe:
Tömítéstechnikai termékek magyarországi forgalmazása
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A cég a magyarországi csapágyforgalmazók minőségi tömítéstechnikai beszállítója. Exportra és első beépítésre is szállít. 30 munkatárssal és 3 telephellyel összesen mintegy 2800 m2 raktár és irodaterülettel állnak ügyfeleik rendelkezésére. Céljuk, hogy a tömítéspiacon a legszélesebb választékot nyújtsák, valamint olyan készletmennyiségekkel rendelkeznek, ami nagyobb darabszámokra leadott vevői megrendelések azonnali teljesítését is lehetővé teszi.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Elvárás volt a beszerzési folyamat testreszabása, magyar és román oldalon egyaránt. Speciális fejlesztésünk segítségével a rendszer folyamatosan figyeli az árrés mértékét, negatív eltérés esetén pedig értesíti a felhasználót, aki eldöntheti, hogy módosít-e a rendszer javaslata alapján. Kialakításra került egy közös cikkszámrendszer, amivel a magyar és a román telephely be tudja azonosítani egymás cikkeit. Beszállítónkénti árak vannak használatban, tudnunk kell, hogy melyik cikk, melyik beszállítótól, mikor, mennyiért érkezett.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Könnyíti a felhasználók munkáját, hogy a rendszer képes a beszerzési rendelésekre javaslatot tenni. A rendszer a javaslattételnél több szempontot is figyelembe vesz, hogy a felhasználó mindig az optimális készletet tarthassa raktáron: - Minimális, optimális, maximális készletszint figyelése - Vevői rendelések figyelése - Folyamatban lévő szállítói rendelések figyelése - Termelési adatok figyelése - Korábbi időszakok forgalmának figyelése Természetesen ezek a lehetőségek a felhasználó által beállíthatók, szabadon kombinálhatók. A javasolt beszerzési lista alapján lehet Beszerzési rendelés bizonylatokat, vagy raktárközi mozgás bizonylatokat generálni. A bizonylatok generálása nem automatikus, a felhasználónak mindig lehetősége van a módosításra az optimális rendelés eléréséhez. Az értékesítés egy része webshopon keresztül történik, itt közvetlenül tudnak leadni rendeléseket, illetve lehetőség van ajánlatokat kérni egyedi gyártásokra is.