Adatlap


Esettanulmány címe:
Egy baromfifeldolgozó vállalat informatikai rendszerének bővítése a Modus Vállalatirányítási Rendszerrel
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Ügyfél adatai: Hely: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Fő tevékenység: baromfihús feldolgozása, tartósítása Többmilliárdos nettó árbevétel Foglalkoztatotti létszám: 150+ Közel 20 éves múlttal rendelkező cég. Erőforrásként felsorolandó, hogy rendelkezik a cég baromfiteleppel, keltetővel és vágó-, és feldolgozóüzemmel.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az ügyfél majdnem tíz éve partnere a Modus Kft.-nek. A Modus Vállalatirányítási Rendszer több modulját használják évek óta. Ezek a modulok a következők: - számlázás - pénzügy - főkönyv - készlet-nyilvántartás - könyvelés A cég folyamatos növekedése miatt a vezetőség úgy döntött, hogy kibővíti az informatikai rendszerüket. Az eddig működő szoftverek megbízható, pontos működése eredményeképpen, a Modus Kft.-t kérték fel a kivitelezésre. Az elvárás az átfogó vállalatirányítási rendszerrel kapcsolatban az volt, hogy a vállalat részlegeit össze kell hangolni (iroda - üzem - takarmánykeverő - szülőpár-telep - broiler telep) Valamint különböző technikai újítások bevezetésével felgyorsítani a gyártási folyamatot, automatizálni a folyamatokat, az emberi hibázás lehetőségét minimalizálni.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A Modus kft. a felkérést követően elkészítette, valamint paraméterezéssel a partner igényeire alakította a következő modulokat: - raktár-kezelési modul (a korábbi készletnyilvántartási program kibővítése) - értékesítési-áruforgalmi modul - beszerzési modul - takarmánykeverő modul Kialakításra került egy vonalkód-készítő, vonalkódnyomtató rendszer. Be lett állítva több (okos)mérleg, illetve vonalkódolvasó. Továbbá minden munkaállomáshoz beüzemeltünk egy könnyen kezelhető, érintőkijelzővel ellátott terminált. Mindezek segítségével tudtuk elérni, hogy az egyes munkaállomások könnyen kezelhetők legyenek bárki számára. Az emberi hibázás lehetőségét minimalizáltuk. A munkafolyamatok a töredékére csökkentek a korábbihoz képest. A teljes gyártási folyamat ellenőrzés alá került.