Adatlap


Esettanulmány címe:
Online szerződéskötési platform bevezetése a Euronics Magyarországnál (Vöröskő kft-nél).
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Vöröskő Kft. (Euronics Magyarország) 6 telephellyel rendelkezik Magyarországon. Éves árbevétele nettó 70 milliárd Ft volt 2020-ban. Magyarországi nagyvállalatként több mint 125 beszállítóval és vevővel áll szerződéses kapcsolatban.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A papír alapú ügyintézés alapvetően lassú, a szerződések aláírása körülményes volt. A COVID-19 járvány okozta gazdasági leállás, majd az azóta egyre inkább fokozódó gazdasági változások a fenti folyamatokban megjelenő hátrányokat és hiányosságokat egyre inkább előtérbe helyezték. A beszállítókkal és a viszonteladókkal történő szerződéskötések, a megrendelések, a teljesítés igazolások, a szállítólevelek, a számlák kiállítása stb. rengeteg papírt generáltak, amelyek későbbi tárolása és rendszerezése, kereshetősége egyre körülményessebbé és költségesebbé vált. További problémát jelentett a hosszabb szerződéses dokumentumok – akár 100 oldalas szerződések – minden oldalának egyenkénti szignózása is, ami a cégjegyzésre jogosult vezetőktől sok értékes időt vett el.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A kiválasztási folyamat végén a Microsec on-premise web-Szignó megoldására esett a választás, a következő okok miatt: • Az on-premise web-Szignó széleskörű funkcionalitás listája: aláírási, aláíratási work-flow folyamatok támogatása (például: aláíró sorrend megadása, helyettes beállítása, jóváhagyói funkció biztosítása, aláírási megjegyzések támogatása stb.), tömeges aláírási funkció biztosítása egyedi aláírásképpel, felhasználói fiók és tárhely biztosítása a felhasználóknak, teljes mértékben pozícionálható aláíráskép használatának lehetősége • Desktopról és mobilról egyaránt teljes funkcionalitással elérhető megoldás. • Az on-premise web-Szignó integráció nélkül is teljes funkcionalitással képes működni, ezért a megoldás könnyen használható, jól skálázható és rugalmas, gyorsan telepíthető saját infrastruktúrába is, így az érzékeny dokumentumok nem hagyják el a biztonságos vállalati infrastruktúrát, ez megnyugtató volt a partnereik számára is. • Egyszerű implementáció, integráció és üzemeltetés.