Adatlap


Esettanulmány címe:
Gyártás modernizálása költséghatékonyan
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Közel 2000 fő munkavállalót foglalkoztató energiaipari nagyvállalat. Ebben a stratégiai fontosságú ágazatban nagy szükség van a TMK részlegre, hogy az üzembiztos működést hosszú távon garantálni tudják.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A vállalat meglévő gépparkja kielégítette a gyártási szükségletet, azonban a hatékonyság nem volt megfelelő. A meglévő lángvágó gépet közvetlenül a gép mellett programozták fel a vágási feladatokra, így nagyon lassan és körülményesen tudtak dolgozni, továbbá jelentős selejt aránnyal, és hulladék anyaggal tudták kivágni a szükséges elemeket.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A szoftver alkalmas arra, hogy a meglévő géppel kommunikálni tudjon, így egy régi, de nem elavult gépet sikeresen modernizáltunk. A tervezést követően a szoftver elvégzi a táblakiosztást, a vágási programot pedig hálózaton keresztül a gépre küldi. Óriási mértékben felgyorsult a folyamat, továbbá lehetséges munkákat priorizálni, selejtarányt, és maradékanyag mennyiséget csökkenteni, mérni, valamint több felhasználó számára különböző jogosultságokat beállítani. További vágógépek beszerzése esetén (lézer, plazma...stb.) a szoftver képes azok vezérlésével integrálva működni.