Adatlap


Esettanulmány címe:
Rendszerbevezetés a Euromix Kft.-nél
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
szállítás, raktározás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az Euromix Kft. több mint 26 éves szakmai múlttal rendelkező cég, aki az ipari szerelvények piacának meghatározó szereplője. Dunaújvárosi központi telephelyükön 2500 m2 raktárral és több mint 1 milliárd Ft. értékű készlettel rendelkezik. Rendszerünk e tevékenységhez nyújt immáron 10 éve megbízható informatikai megoldást.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Dunaújvárosi, tiszapüspöki és budapesti rendszerek összekötése egy ügyviteli rendszerrel, mely mind a beszerzés, értékesítés, raktározás területén azonnali információkkal látja el a céget. A raktározási feladatokat ipari PDA (RS3 Memor) rendszer segíti, megkönnyítve a termékek kiadását, leltározását. A rendszerrel megvalósításra került a konszignációs raktárak, a raktári tárhelyek kezelése, telephelyek közötti anyagmozgatás nyomon követése (úton lévő készletek nyilvántartása). Webes megrendelő felület létrehozásával immár a weben leadott rendelések közvetlenül az RS3 Ügyviteli rendszer bejövő megrendelései közé érkeznek. A cég egyedi igényeinek figyelembevételével a rendszer folyamatosan fejlődik. Jelenleg 24 számítógépen és 6 db PDA eszközön fut az RS3 Ügyviteli Rendszer. További információ: www.rs3.hu
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A rendszer 2007-ben került bevezetésre, akkor még REX Ügyviteli rendszer néven. A cég igényeinek növekedésével fejlődött a rendszerünk is. A leltározás sebessége az addigi közel egy hétről 3 napra csökkent, annak ellenére hogy a raktárkészlet az idők folyamán folyamatosan bővült. A telephelyek összekötését internet segítségével oldottuk meg. Megoldásra került a telephelyek egy központi adatbázisban való működtetése úgy, hogy párhuzamosan mind a 30 eszköz hatékonyan működjön a szerver lehető legkisebb terhelése mellett. A hibatűrő rendszernek köszönhetően, az internet esetleges megszakadása esetén sincs adatvesztés. Az adatbázis több mint 40.000 terméket tartalmaz, emiatt a rendszer sebességre optimalizáltságára különös hangsúlyt fektettünk.