Adatlap


Esettanulmány címe:
„Tudás rögzítő” teszttípus- Üzletkötők MNB hatósági vizsgára való sikeres felkészítése céljából
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
pénzügyi, biztosítási tevékenység
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A D.A.S. Csoport élén a D.A.S. Deutscher Automobil Schutz Allgemeine Rechtsschutz-Versicherungs-AG áll, amely 39 millió euró alaptőkével rendelkezik. A D.A.S. Németország 1978 óta foglalkozik ún. védlevél és assistance ügyletekkel e célból alapított leányvállalatán a D.A.S. Versicherungs-AG-n keresztül. A leányvállalat tevékenysége 1986-tól vagyon és kárbiztosítási területekkel bővült. D.A.S.-csoport európai leányvállalatai: • kizárólag jogvédelmi specialistaként tevékenykednek (az alapító Németországot leszámítva). Egyéb biztosítási ágazattal nem foglalkoznak, • az érintett 15 európai ország közül kilencben piacvezetők, • külföldi károkra teljes mértékben felkészült ügyfélszolgálattal rendelkeznek (elsősorban a gépjármű jogvédelem keretein belül)
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A Magyar Nemzeti Bank kezelésében álló függő és független biztosításközvetítői hatósági képzés kérdésbankja 2018. június 8-tól megváltozott, frissült, a módosított kérdésbank 2018. július 3. napjától kerül a hatósági vizsgákon számonkérésre. A D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. a képzési rendszerét, a tananyagait tartalmi, tanulásmódszertani, tanuláspszichológiai és technológiai szempontból megújítani tervezi annak érdekében, hogy igazolhatóan eredményes képzéseket tudjon megvalósítani a munkavégzéshez szükséges tudás és az alkalmazásképes készség, képesség szint eléréséért. Ennek a felkészítésnek része az MNB hatósági vizsga sikeres letételéhez szükséges felkészítés, amelyre megvalósítási koncepciót és Ajánlatot várt a SkillDict Zrt-től, mint képzésmódszertanban nagy tapasztalattal bíró szolgáltatótól.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az eddig meglévő három SkillToolkit teszt dia üzemmód mellé (gyakorló, vizsga, véleménynyilvánító) egy új, 4. üzemmód fejlesztését végzi el: a „Tudás rögzítő” teszttípust. Ebben az üzemmódban a felhasználó kérdésenként rögtön megtudja, hogy helyes volt-e a válasza. Ha nem, akkor azonnal hibajavítást kap. Az ellenőrző gomb megnyomása után, ha nem volt helyes a válasz, akkor nem próbálkozhat újra (mint a gyakorló típusban), hanem a rendszer rögtön megmutatja, hogy mi lett volna a helyes válasz. A tesztsorban a kérdéseket nem egyszer teszi csak fel a rendszer, hanem az alábbi szabály szerint: A tesztsornál meg kell adni, hogy egy kérdésre hányszor kell tudnia a felhasználónak a helyes választ és azt, hogy ezt milyen módon kell tudnia. Tehát a képzési igény szerint az újonnan fejlesztett „tudást rögzítő teszttípus” a megrendelő képzési igényei szerint szabadon paraméterezhető a SkillToolkit Virtuális Tanulási Környezetben. Az új képzési megoldással az üzletkötők vizsgán való sikeres részvétele szignifikánsan emelkedett, amely a piaci előnyhöz juttatja a szervezetet azzal, hogy az állomány rendelkezik az üzletkötéshez szükséges MNB hatósági vizsgával.