Adatlap


Esettanulmány címe:
Új medikai rendszer bevezetése
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
humán-egészségügyi, szociális ellátás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Ügyfelünk egy vidéki városban tevékenykedő, évek óta sikeres működő magán egészségügyi szolgáltató volt. Folyamatos növekedés mellett az évek során a település legnagyobb ilyen jellegű szolgáltatójává vált és a kereslet további növekedési miatt lehetőségük volt még tovább fejlődni.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A növekedés és a működési folyamatok komplexitása miatt a korábban használt medikai rendszerük már nem volt alkalmas a tevékenységük megfelelő informatikai támogatására. A rendszer nem volt kellően rugalmas, egyedi megoldások, egyedi fejlesztések kivitelezésére nem vagy csak alig volt lehetőség. A növekedés miatt szükségessé váló vállalatirányítási funkciókkal pedig a korábbi rendszer egyáltalán nem rendelkezett. Ezért a további növekedés érdekében szükségessé vált a medikai rendszer cseréje.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Cégünk egy 4 hónapos projekt keretében vezette be a Healzz medikai rendszert. A bevezetés során teljes körűen felmértük ügyfelünk működési folyamatait. A felmérést követően az ügyféllel közösen megvizsgáltuk, hogy van-e lehetőség a folyamatok optimalizálására, átalakítására majd ezt követően a Healzz rendszerben leképeztük az ügyfél teljes működési infrastruktúráját és folyamatait. Ahol egyedi fejlesztésre volt szükség, azokat az ügyféllel közös specifikáció után elvégeztük. A korábbi medikai rendszerből az adatállományokat teljes körűen migráltuk az új rendszerbe. Több héten keresztül elvégeztük a dolgozok oktatását és lehetőséget biztosítottunk a teszt környezetben a gyakorlásra. A projekt határidőben és a tervezett költségkeret betartásával sikeresen zárult. Ügyfelünk azóta további egyedi fejlesztéseket is igényelt, melyeket elvégeztünk számunkra. Azóta is megelégedettséggel használják a rendszerünket.