Adatlap


Esettanulmány címe:
Messer beruházás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Messer Hungarogáz Kft. hazánk egyik vezető ipari és egészségügyi gáz gyártó és forgalmazó vállalata, piacvezető a nagyipari on-site gázüzemek építése és működtetése terén. Nitrogént, oxigént, szén-dioxidot, argont, héliumot, hidrogént, műszaki, hegesztési, élelmiszeripari, egészségügyi, nagytisztaságú és különleges laborgázokat, illetve különféle gázkeverékeket szállítunk a legkülönfélébb ipari ágazatokba, az egészségügybe és kutatás-fejlesztési területekre. Nagy hangsúlyt fektetünk rá, hogy termékeink mellé vevőink egyedi szükségleteihez igazodó alkalmazástechnológiákat is kidolgozzunk, melyekkel innovatív módon támogathatjuk partnereink termelési folyamatait a különböző iparágakban.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A Messer egyik divíziójától, a Messer Medical Homecare Hungary Kft.-től érkezett az igény, hogy az általuk gyártott és forgalmazott egészségügyi gázokat tartalmazó palackoknak meg kéne oldani azok készletezését, nyomonkövetését, számlázását, Ehhez a legegyszerűbb a vonalkódos azonosítás, amihez cégünkhöz érkezett a felkérés, hogy olyan PDA-kat biztosítsunk, amik a fent említett feladatokat gyorsan és hatékonyan megoldják.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Cégünk 20 db ipari PDA-t (Cipherlab RK25) értékesített a Messer Medical-nak, és a PDA-hoz tartozó töltőket és egyéb kiegészítőket. A termékhez biztosítottunk távoli eszközelérés szoftvercsomagot, mellyel különböző telepítési funkciókat, illetve egyéb opcionális eszközmenedzsmentet lehet megvalósítani. Ezek segítségével gyors vonalkódleolvasást tettünk lehetővé, a gázpalackok könnyen nyomonkövethetőek lettek, a munkafolyamatok gyorsulnak, és hatékonyabbak lettek, a fent leírt problémára megoldást nyújtottunk.