Adatlap


Esettanulmány címe:
PRICER ipari kijelző rendszer - Bosch Hatvan
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Robert Bosch Elektronika Kft. 1998-ban alapított hatvani gyára ma már a Bosch csoport gépjármű-elektronika részlegének legnagyobb gyártó központja a világon, ahol közel 4000 munkatársunk járul hozzá a jövő autózásának alakításához. A vállalat fő profilja a globális cégcsoport mobilitási megoldások üzletágának jövőbe mutató termékei közül a vezérlő elektronikák és szenzorok sorozatgyártása, ezenkívül a gyár prémium kategóriájú gépjárművekhez készít műszerfalakat. Világszerte már több mint 500 millió hatvani Bosch termékkel szereltek fel gépjárműveket. A Hatvanban gyártott elektronikai berendezések jelentős mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a vezetés még biztonságosabb, tisztább és gazdaságosabb legyen.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A Bosch hatvani gyárában, a gyártósorra kihelyezett, nyomtatott A4-es lapokon jelenítették meg a különböző gyártási utasításokat, amelyek egy műszakban többször is változhattak. A hibásan elkészített és rosszul kinyomtatott, gyártási utasítások miatt nagy mennyiségű terméket kellett visszahívni, amely a cégnek a komoly anyagi veszteségen túl, a megrendelőknél nagyfokú presztízsveszteséget is jelentett.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A Szintézis Zrt. szakemberei a Bosch kérésére a Pricer ipari kijelző rendszer szoftveréhez készítettek egy speciális illesztést, mely vezérli a gyártósoron kihelyezett elektronikus kijelzőket: a rendszer segítségével a munkatársaknak csak le kell olvasniuk a vonalkóddal ellátott kijezőt, a monitoron és a kijezőkön pedig azonnal megjelenik a munkaállomásra feltöltendő alkatrész cikkszáma, megnevezése és pozicionálása. Az elektronikus polccímkéket a hadiiparból adaptált infravörös technológiával vezéreljük, így nem volt szükség a gyártóterület kábelezésére, ráadásul az egész rendszer mobil, a kijelzők bármikor könnyűszerrel áthelyezhetők a csarnok egyik pontjából a másikba. A Pricer ipri kijelző rendszer e-ink technológián alapul, ezért csak akkor fogyasztanak energiát, amikor változik a kijelzőn kiírt információ, így a megoldás nem csak praktikus, de környezetbarát is.