Adatlap


Esettanulmány címe:
Építőipari vállalkozás informatikai kiszolgáló környezetésnek modernizációja
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
építőipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az esettanulmány céljául szolgáló építőipari vállalkozás 60 főnyi alkalmazottal, három telephelyen működik, építőipari generál kivitelezési munkák megvalósításában érdekelt.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A cég informatikai kiszolgáló infrastruktúrája (szerverek, hálózati eszközök, határvédelmi eszközök, hálózat, stb.) korszerűtlenné vált, méretezését is az induló vállalkozás lényegesen kisebb elvárásaira alakították ki.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az alkalmazott megoldásban a korszerűsítés és mérethatékony skálázhatóság volt a kiválasztás és tervezés fő szempontja. Ennek értelmében felhős környezetben, virtualizált eszközök alkalmazásával sikerült a teljes földi infrastruktúrát kiváltani. Ennek jelentős előnye, hogy nincs beruházás igény (hardver/szoftver) az implmenetációs költségek pedig összevethetőek a két projekt-típus között. Jelentős üzleti előnyt biztosít továbbá, hogy a felhős környezett használat- alapú díjazása miatt a végfelhasználó csupán a valóban igénybe vett futásteljesítmény után fizeti meg a díjakat, ugyanakkor az üzemeltetés költsége is lényegesen alacsonyabb, mint egy on-premise megoldás esetében.