Adatlap


Esettanulmány címe:
Telephelyek biztonságos összeköttetésének megvalósítása az ügyviteli rendszer megvalósításának kiterjesztése miatt.
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Magyarország egyik folyamatosan bővülő,közel húsz éve, minden ágazatra kiterjedő csomagolóanyag gyártásban, hullámpapír és díszdobozok előállításában részt vevő cég. Közel száz főt foglalkoztató cég.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A cég telephelyeinek bővülése miatt szükségessé vált a központi ügyviteli rendszer elérhetőségének a kiépítése. A megnövekedett adminisztrációs és papír munka megkövetelte a a központ és a telephelyek egy központi helyen átlátható módon való összekötését. Ezért olyan technikai megoldásra volt szükség ami nagy biztonsággal és költséghatékony.módon oldja meg a problémát.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Választásunk az open vpn-re esett amely a központi telephely szerverén fut és a fióktelepeken az open vpn klienseket szolgálja ki. Ez a metódus alkalmas valamennyi hálózat biztonságos összeköttetésére az interneten keresztül ( nem bérelt vonalon). A fióktelepeken ezek után a távoli asztali kapcsolatokkal elérhetővé vált az ügyviteli rendszer.Így a központi ügyviteli rendszeren előállított számlák és szállítólevelek nyomtatása, helytől függetlenné vált. Ezáltal a telephelyek közötti logisztika jelentős mértékben lecsökkent átláthatóbbá és költséghatékonyabbá vált.