RIGELCOM Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

RIGELCOM Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Pest megye, Veszprém megye, Budapest

Cégbemutató

Cégünk húsz éve foglalkozik informatikai eszközök forgalmazásával és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokkal Egyedi megrendelések gyártását és szervizelését vállaljuk. Szerverek és hálózatok üzemeltetését windowsos és unixos környezetben egyaránt. Mobil internetes végpontok telepítését technikai kivitelezését forgalmazzuk és szaktanácsokkal látjuk el ügyfeleinket.

Esettanulmány

Magyarország egyik folyamatosan bővülő,közel húsz éve, minden ágazatra kiterjedő csomagolóanyag gyártásban, hullámpapír és díszdobozok előállításában részt vevő cég. Közel száz főt foglalkoztató cég.

A cég telephelyeinek bővülése miatt szükségessé vált a központi ügyviteli rendszer elérhetőségének a kiépítése. A megnövekedett adminisztrációs és papír munka megkövetelte a a központ és a telephelyek egy központi helyen átlátható módon való összekötését.
Ezért olyan technikai megoldásra volt szükség ami nagy biztonsággal és költséghatékony.módon oldja meg a problémát.

Választásunk az open vpn-re esett amely a központi telephely szerverén fut és a fióktelepeken az open vpn klienseket szolgálja ki. Ez a metódus alkalmas valamennyi hálózat biztonságos összeköttetésére az interneten keresztül ( nem bérelt vonalon).
A fióktelepeken ezek után a távoli asztali kapcsolatokkal elérhetővé vált az ügyviteli rendszer.Így a központi ügyviteli rendszeren előállított számlák és szállítólevelek nyomtatása, helytől függetlenné vált. Ezáltal a telephelyek közötti logisztika jelentős mértékben lecsökkent átláthatóbbá és költséghatékonyabbá vált.