Adatlap


Esettanulmány címe:
SAP Business One bevezetés egy gyártó cégnél
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Családi vállalkozásukat 1987-ben alapították, akkor még mint bizsukészítő másodállású kisiparosok. Az évek folyamán a fenti tevékenység mellett bizsu kis- és nagykereskedéssel is foglalkoztak. 1993-tól szerszámkészítéssel, valamint műanyag és fém alkatrészek gyártásával egészítették ki profilukat, és mint főállású egyéni vállalkozók folytatták tevékenységüket. Ez alkalmazotti létszám bővítésével, és ennek következtében termelésvolumen-növekedéssel járt. 1999 óta kizárólag szerszámkészítéssel, fém alkatrészek gyártásával (hidegalakítás, sajtolás, húzás, mélyhúzás, hajlítás) foglalkoznak.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A kiinduló probléma az előző rendszer lassú, körülményes működtetése volt. Az alkalmazottaknak 1-1 rendelés létrehozása, menedzselése rengeteg időt elvitt, a kapott adatok nem voltak 100%-osan pontosak, sok információt rendszeren kívűl excel táblákban kellett tárolni. Az ügyvezetés ezt a helyzetet szerette volna megoldani, hogy ne alkalmazotti létszámot kelljen növelni az adminisztrációs terhek miatt.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A cég egy meglévő amerikai rendszert váltott le, annak nehezen kezelhető, robosztussága miatt. A bevezetés során a folyamatok felmérésével optimalizáltuk a szükséges munkát és testre szabtuk a folyamatokat. Szabályrendszerek beállításával egyértelművé tettük az alkalmazottak lehetőségeit és kötelezettségeit, hogy az ügyvezetés jobb, tisztább képet lásson és az elvárt eredmények birtokába jusson. Jelenleg az alkalmazottak elégedettebbek, gyorsabban tudják végezni a munkájukat, az ügyvezetés további folyamat optimalizálásokat vezetett be a kapott adatok birtokában. Következő lépésnek a gyártó sorok terminálokkal való felszerelését tervezik, hogy további adminisztrációt csökkentsenek és gyorsítsák az adatfeldolgozást.