Adatlap


Esettanulmány címe:
GEMMOR hegesztő terminál
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Acél és gépszerkezet gyártó, 60 főt foglalkoztató vállalkozás. Éves árbevétel 1 milliárd Ft.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Feladat: A cég fejlődésének felgyorsítása, a kapacitásainak tervezése és azok maximális kihasználása. Megoldás: Az üzemben főleg multinacionális vállalatok termékeinek bérgyártása, (jellemzően középnehéz szerkezetek) ipari és mezőgazdasági csarnokrendszerek gyártása folyik. A GEMMOR hegesztő terminálok üzembe helyezését követően a kibocsájtott mennyiség a duplájára növekedett, a ráfordított munkaidő jelentősen csökkent. A cég így nemcsak a gyártási kapacitását tudta megnövelni, hanem az iparágban jellemző munkaerőhiányt is megoldotta.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Gemmor rendszer bemutatása: A hegesztési folyamatok megfigyelése évek óta nagy kihívás elé állítja a hegesztési technológiával dolgozó cégeket. A megfigyelés célja a munkahatékonyság növelése, a minőség javítása, nem megfelelő technológiák alkalmazásának kiszűrése, utókalkuláció pontosítása. A fejlesztések eredményeképpen létrejött rendszer egy forradalmian új lehetőséget nyújt a cégek számára. GEMMOR terminál használatának előnyei és eredményei: Minőségi javulás Indokolatlan hőbevitelekből adódó deformációk miatti egyengetés mennyiségének csökkenése Hatékonyság növekedés Utómunkák mennyiségének csökkenése A kinyert adatok elemzéseinek eredményei felhasználhatóak a dolgozók oktatásában Energia megtakarítás Pontosabb utókalkuláció, üzemi hatékonyság mérése Partnerek bizalmának növekedése