Adatlap


Esettanulmány címe:
Pest megyei 70 főt foglalkoztató cukrászüzem gyártási támogató rendszere
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
információ, kommunikáció
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
2010-ben alapult főként multinacionális áruházláncokat kiszolgáló cukrászüzem számára kell olyan informatikai és élelmiszer biztonsági nyomonkövetést készíteni, ami lehetővé teszi, hogy a legszigorúbb Európa Uniós szabályoknak is maximálisan feleljen meg. Fejlődési útját tekintve a Cukrászüzem dinamikusan fejlődik folyamatosan növekszik a nemzetközi piacon is a megjelenése. Ez a cukrászüzem is, mint jelenleg minden Budapesti gyártócég, folyamatosan küzd a munkaerőhiánnyal, amely ugyanúgy érinti a vezetői és a fizikai munkás munkavállalói rétegeket.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A gyártóüzemben egyszerre sokféle munkafolyamat zajlik, és ezen folyamatok egymásra épülésének szervezése, a technológia a selejtek és a hulladékok minimális szinten tartásával, is komoly folyamatszervezési problémával bír. Mindezen folyamatszervezési problémákat, csak tetőzi a munkaerő folyamatos cserélődése, ami miatt állandósultak az oktatások és az ezzel járó időveszteségek. A folyamatosan cserélődő munkaerő, a betanulás felszínes volta miatt képtelen a minőségi kézműves gyártásra, emiatt sokkal nagyobb hangsúlyt kell a minőségbiztosításra fektetni.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Cégünk 3 hónapos specifikációs és folyamatszabályzási időszakot követően kezdte meg a magát a szoftverek fejlesztését. Elsőként a keretrendszer került átadásra, majd az alap termékkezelő. Ezt követően folyamatosan hétről hétre adtunk át modulokat. Amelyik modulnál szükséges volt ott további egyeztetéseket hajtottunk végre. A gyártást végző munkaerőt folyamatosan oktatjuk, minek következtében jelenleg a cégnél mindenki tisztában van a feladatával. Minden munkafolyamat gyakorlatilag naplózásra kerül, attól kezdődően, hogy az alapanyagok megérkeznek az üzembe. Jelenleg minden élelmiszer biztosítási rendszere és minden nyomankövetési elemnek maximálisan eleget tesz a rendszer