Planet Star Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Planet Star Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Planet Star Kft 2001-ben alapult, majd mostani tulajdonosi formáját 2004-ben kapta meg. Azóta a cég fő tevékenysége a kis és közepes gyártó és logisztikai vállalkozások ügyviteli rendszereinek kialakítása lett. Az évek során a partnerek száma fokozatosan növekedett, melyet vállalkozásunk folyamos hatékonyságnöveléssel szolgál ki. A jelenlegi munkaerőpiaci válságot, cégünk automatizálással és a legmodernebb szoftver fejlesztési technikákkal hidalja át. A jövőben is a folyamatos hatékonyságnövelésre és a meglevő partnereink maximális kiszolgálására törekszünk.

Esettanulmány

2010-ben alapult főként multinacionális áruházláncokat kiszolgáló cukrászüzem számára kell olyan informatikai és élelmiszer biztonsági nyomonkövetést készíteni, ami lehetővé teszi, hogy a legszigorúbb Európa Uniós szabályoknak is maximálisan feleljen meg. Fejlődési útját tekintve a Cukrászüzem dinamikusan fejlődik folyamatosan növekszik a nemzetközi piacon is a megjelenése. Ez a cukrászüzem is, mint jelenleg minden Budapesti gyártócég, folyamatosan küzd a munkaerőhiánnyal, amely ugyanúgy érinti a vezetői és a fizikai munkás munkavállalói rétegeket.

A gyártóüzemben egyszerre sokféle munkafolyamat zajlik, és ezen folyamatok egymásra épülésének szervezése, a technológia a selejtek és a hulladékok minimális szinten tartásával, is komoly folyamatszervezési problémával bír. Mindezen folyamatszervezési problémákat, csak tetőzi a munkaerő folyamatos cserélődése, ami miatt állandósultak az oktatások és az ezzel járó időveszteségek. A folyamatosan cserélődő munkaerő, a betanulás felszínes volta miatt képtelen a minőségi kézműves gyártásra, emiatt sokkal nagyobb hangsúlyt kell a minőségbiztosításra fektetni.

Cégünk 3 hónapos specifikációs és folyamatszabályzási időszakot követően kezdte meg a magát a szoftverek fejlesztését. Elsőként a keretrendszer került átadásra, majd az alap termékkezelő. Ezt követően folyamatosan hétről hétre adtunk át modulokat. Amelyik modulnál szükséges volt ott további egyeztetéseket hajtottunk végre. A gyártást végző munkaerőt folyamatosan oktatjuk, minek következtében jelenleg a cégnél mindenki tisztában van a feladatával. Minden munkafolyamat gyakorlatilag naplózásra kerül, attól kezdődően, hogy az alapanyagok megérkeznek az üzembe.
Jelenleg minden élelmiszer biztosítási rendszere és minden nyomankövetési elemnek maximálisan eleget tesz a rendszer