Visoft Korlátolt Felelősségű Társaság

Visoft Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Visoft Korlátolt Felelősségű Társaság 2003-ban VinoCantina néven alapított, magyar tulajdonban lévő kisvállalkozás. A cég 2008-ban megváltoztatta nevét és fő profilját: azóta elődlegesen szoftver fejlesztéssel, információ-technológiai szaktanácsadással, informatikai szolgáltatásokkal, illetve természettudományi-, és műszaki kutatás-fejlesztéssel foglalkozik.

„Küldetésünk, hogy olyan értéket és minőséget teremtsünk, amely nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét; informatikai megoldásainkkal, a legmodernebb technológiák alkalmazásával a magyar gazdasági élet szereplőit segítsük versenyképességük megtartásában, erősítésében.” A cég fő üzleti működési filozófiája a több lábon állás, így a jelentős külső megbízások mellett cél még saját, piacképes termékek megalkotása.
A folyamatos fejlődést mutatja, hogy az árbevétel 2011. óta több mint ötszörösére nőtt, a saját tőke 2018. évben meghaladta a kétszázmillió forintot.

Esettanulmány

A Gamax Laboratory Solutions széleskörű és komplex mérnöki megoldásokat kínál a különféle iparágakban működő, kutatás-fejlesztéssel (K+F) és innovációs projektekkel foglalkozó partnerei számára. 1996 óta a Kelet-Európai terület kizárólagos képviselőjeként, két évtized tapasztalatát és szakértelmét nyújtja a Mathworks, a Comsol és a Speedgoat szoftverek, valamint az ezekhez kapcsolódó képzések és konzultációs szolgáltatások terén.

A MATLAB termékcsalád a világban széleskörűen használt mérnöki-matematikai szimulációs szoftverek családja.

A COMSOL Multiphysics® végeselem alapú program, mellyel számtalan egyszerű és összetett, csatolt fizikai alkalmazás szimulálható. A Simulink® multidomain szimulációs és modell alapú tervezési környezet dinamikus és beágyazott rendszerekhez. A Polyspace® termékcsalád statikuskód-analízissel igazolja a C/C++ és Ada forráskódok túlcsordulás, nullával való osztás, tömbök tartományán kívüli címzések és egyéb futás idejű hiba mentességét.
A mai rohanó világban, már nem minden esetben van arra idő, hogy az alapoktól kezdjük el egy szoftverrendszer fejlesztését. Ezen felül, sok esetben költséghatékonyabb is olyan szoftveres megoldások alkalmazása, melyek már kipróbált, tesztelt modulokból állnak. A moduláris programozás egy olyan folyamat, amely során egy számítógépes programot egyedi alprogramokra bontunk. A modul egy olyan egyedi komponens, amely számos funkcióval és alkalmazással használható a rendszer más komponenseivel kombinálva. Az azonos funkciókat ugyanazzal a programozási kóddal rendezik össze, és a különálló funkciókat különálló kódegységként hozzák létre, így azok más alkalmazásokkal újrahasználhatók. Egy olyan program, amely több funkciót hordoz, könnyebben követhető, míg egy olyan program, amely nem rendelkezik funkcióval, sokkal nehezebben követhető. Az általunk felkínált modulok segítségével a rendszer gyors összeállítása során a hibák könnyen felismerhetők, lehetővé teszik a modulok újrafelhasználását, javítják rendszer kezelhetőségét, továbbá a tervezett rendszer összeállítói könnyen együttműködhetnek és dolgozhatnak ugyanazon a modulon. A létrehozni kívánt rendszer tervezése is egyszerűbbé válik, mivel a kisebb csapatok ugyanazon modulok egyes részeire összpontosíthatnak. A megoldásunknak köszönhetően, csupán néhány hónap alatt összeállíthatóak és üzembe helyezhetőek, bonyolult és összetett rendszerek. Miért a moduláris rendszer? Többek közt a Microsoft, illetve az Oracle is meglátta, hogy ebben rejlik a jövő, mivel minden üzleti vállalkozásnak megvannak a saját követelményei és igényei. Például egy magas színvonalú tanácsadó cégnek nem ugyanazok a beszerzési igényei, mint egy high-tech, IIOT technológiára épülő gyártó cégnek. Ebből adódóan egy modulos rendszernek számos olyan funkcióval kell rendelkeznie, amelyek mind manuálisak, mind automatizáltak és kielégíthetik a vásárlók igényeit minden alkalmazási területen. A moduljainkat is ennek az elképzelésnek megfelelően alakultak ki.
Energiahatékony lokációs adatgyűjtő és adatkezelő modul: Kis energia és adatforgalom igényű, testre szabható GPS (ha GPS nem elérhető akkor más forrásból) lokáció adatokat rögzítő tároló és feldolgozó szoftvermodul.

Fertőzési tünet tároló és kezelő modul: Ennek a modulnak a segítségével, egy adott fertőzés esetén ki tudjuk szűrni és tájékoztatni tudjuk a magas fertőzöttségi valószínűséggel járó embereket. Magas fertőzöttségi esély észleléséről időpecséttel ellátott adatokat tárolhatunk.

Életfunkciók megfigyelését lehetővé tevő szoftvermodul: Ez a modul képes egyes életfunkciók figyelésére, pl: légzésszám, horkolás, köhögés detektálás.

Központi riasztás modul: Központi riasztások fogadására(kritikus szöveg alapú jelentések a központunkból szerverről kiküldve a felhasználóinknak)képes modul. Lehetővé teszi, hogy könnyen és gyorsan beállíthassunk és megjeleníthessünk kritikus üzeneteket a felhasználói telefonokon.

Segélykérő modul: Segélykérésre képes modul, mely lehetővé teszi, hogy egy előre beállított lista segítségével, a segélykérő funkció aktiválása esetén egyszerre több címre is el tudjunk küldeni szöveges segélykérést és lokációadatot.

Termékfelügyeleti modul: Célja a gyártó illetve fogyasztók közti kommunikációs csatorna létrehozása. A gyártó termékeit érintő felhasználói műveletek indítására képes a modul, pl. státuszlekérések; kötelező szerviz, karbantartás, hiba bejelentés). A felhasználói oldalon ezek az információk támogatják a felhasználót, gyártói oldalon pedig hasznos gyártás-előkészítési adatokkal szolgálnak.

Vakokat és gyengén látókat segítő modul: Vakok és gyengén látók számára teszi könnyebben használhatóvá az applikációkat, modulokat ez az objektumkészlet. Könnyen feldolgozható felületet kapunk mind vizuális értelmezés mind pedig szövegfelolvasó motorok számára.
Az SDK üzleti előnye: A modulokat kevés időráfordítással üzembe lehet helyezni és szinte bármilyen kompatibilis rendszerhez illeszthetőek, meggyorsítva ezzel az üzembe helyezési időt