Adatlap


Esettanulmány címe:
Magyar tulajdonú KKV
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Partnerünk fő tevékenysége fagylaltok, továbbá fagyasztott élelmiszerekkel való kereskedés. Az évek során kisvállalkozásként is sikerült a győri régió élen járó piaci szereplőjévé válnia. Partnerei számának folyamatos bővülése és piaci stabilitása megőrzése érdekében, az informatikai háttér fejlesztése szükségszerű lett.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Két fő indok volt. A régi rendszerükben úgynevezett kézi adatgyűjtőt használtak, amelyet egy mátrixnyomtatóval kötöttek össze. Ezzel a rendszerrel egyrészt azzal volt a probléma, hogy offline volt, tehát napközben nem látták, hogy állnak a sofőrök, értékesítők, másrészt amikor beértek a központba, rendkívül sokáig tartott az elszámolás, mivel be kellett dokkolni a kézi adatgyűjtőket. Lassú volt, néha 2-3 óra is eltelt, amíg be nem lett olvasva a központi rendszerbe, ezután kellett a pénzügyi elszámolást végezni és a másnapra való készlet feltöltést is elvégezni. Azaz egyik az idő, a másik a pénzügyi naprakészség hiánya.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A fent említett problémákat oldották meg a Pandora ISZR-rel. Sok időt nyertek, kevesebb munkába került a másnapi előkészület, pontosabb lett a készlet és pénzügyi elszámolás. Olyan új funkciókat is hozzáfejlesztettünk a rendszerhez, ami a régiben nem is volt, például leltárazást leltárjegyes módszerrel, vevőknél lévő készletek ellenőrzése, raktári cikk sorrend használata, valamint az, hogy a honlapjukat hozzáillesztettük a Pandora rendszerhez, azt jelentette, hogy a weboldalukról rendelt termékek azonnal megjelentek a Pandora-ban, mint megrendelés, így könnyen és gyorsan ki is szállíthatták a partnereknek. Gyorsabb lett a napi munka, ettől és a jobb nyilvántartás miatt megtakarítottak a költségekből. A vevők még jobb kiszolgálása és a pénzügyi és logisztikai nyilvántartása miatt megtartották ügyfeleiket, illetve újabbakat is szereztek. A honlapról lehetséges vásárlási lehetőség integrálása még nagyobb fejlődési lehetőség, ezzel olyan vevőket is megszerezhetnek, akik a modern elektronikus áruforgalom hívei.