Adatlap


Esettanulmány címe:
Projektkövetés SAP B1 (Hajdú-Bihar Megye - 50 főt foglalkoztató építőipari cégnél)
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
építőipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az ügyfél 1,5 milliárd forgalommal rendelkező építőipari vállalkozás, mely tevékenységében 2 fő irány jelenik meg: 1, Internetes kereskedelem (főként szaniter termékek) 2, Generál kivitelezés (társasházak, irodák, üzemcsarnokok) A vállalat Jellemzően alvállalkozókkal oldja meg a projektek kivitelezését. Jelentős erőforrásokat összpontosít az infó-kommunikációra, mely a cég stratégiai döntéseit támogatja.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A szóban forgó ügyfélnél állandó probléma volt, hogy a meglévő SAP rendszerükhöz vásárolt Projektkezelő ADDON sajnos nem volt elég rugalmas. Túl sok kézi munkát igényelt a karbantartása és az adatokat sem mindig helyesen dolgozta fel. Szegényes volt a monitoring része és a vállalt jövőbeni üzleti döntéseit nem támogatta megfelelően.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az E-inform Hungary Kft. segítségével Az SAP B1-ban létrehoztunk egy olyan folyamatot melyek megfeleltek azon szempontoknak amit a vezetés támasztott a Projektkövető rendszerrel kapcsolatban. Az adatok teljes mélységig rendelkezésre állnak, ugyanakkor a döntéstámogatást magasabb szinten is támogatják. Nem csak a projekt múltját, jelenét hanem jövőjét is képes felvázolni. A vállalat teljes működését bemutatja és éves szinten előre jelzi a kedvezőtlen folyamatokat is, ezáltal van ideje felkészülni a negatív hatások kivédésére illetve reálisan naprakészen értékelni a cég tevékenységét. A rendszer alapja az SAP B1, a vizuális megjelenítést a hozzá kapcsolt Crystal jelentéstámogatás biztosítja. Az E-Inform Hungary Kft. szállította az üzleti megoldást. Végeredményében 50% -al lett olcsóbb így, mintha a piacról vezettek volna be egy kész megoldást, nem beszélve a fenntartási költségekről mert az így teljesen költségmentes.