Adatlap


Esettanulmány címe:
A ChaRM Integrált Vállalatirányítási Rendszer bevezetése a Micro-Max Kft-nél.
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Micro-Max Méréstechnikai, Automatizálási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1993-ban kezdte meg működését az ipari elektronika területén. A miskolci székhelyű 100%-ban magyar tulajdonban lévő cég két fő tevékenysége a kereskedelmi és mérnöki szolgáltatás, az ipari automatizálás, a villamos energia elosztás, valamint a villamossági anyagok nagykereskedelme területén. A cég a villamosanyag kereskedelemben a fő hangsúlyt az iparban használt termékekre helyezi, melyeknél jelentős raktárkészletet tart. Az általuk forgalmazott termékek az erősáramú berendezések, vezérléstechnikai teljesítményelektronikai készülékek és berendezések. A Micro-Max Kft. 2015-ben jelentős árbevételt ért el közel 600 millió Ft értékben, a cég létszáma meghaladja a 20 főt.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A Micro-Max Kft. villamosmérnök szakemberei a mérnöki szolgáltatás keretében első sorban méréstechnikai, vezérlési és automatizálási feladatokkal és a hozzájuk kapcsolódó erőátviteli berendezésekkel foglalkoznak a tervezéstől a megvalósulásig, segítséget nyújtanak villamos elosztó- és vezérlő-berendezések szerelésében, PLC-s vezérlések és PC-s megjelenítések kialakításában. A megnövekedett szolgáltatási igények és a folyamatosan növekvő nagykereskedelmi tevékenység szükségessé tette egy új integrált ügyviteli rendszer alkalmazását. A cég korábban saját fejlesztésű logisztikai rendszert és külön álló pénzügyi, számviteli és adattárolási megoldásokat használt. Egy olyan komplex megoldásban gondolkodtak, mely teljes körűen le tudja fedni a tevékenységüket.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A Micro-Max Kft. az Euronet Magyarország Informatikai Zrt. által kifejlesztett ChaRM moduláris felépítésű Integrált Vállalatirányítási Rendszer választotta és alkalmazza. Ebben a rendszerben kezelik a partnertörzset, valamint különböző ügyviteli modulokat. A ChaRM használatának köszönhetően jelentősen egyszerűsödtek a korábban időigényes adminisztratív teendők, a raktárgazdálkodással, logisztikával kapcsolatos feladatok. A Micro-Max Kft. a ChaRM rendszeren belül a pénzügyi, a könyvelési és tárgyi eszköz modul, a logisztikai és készletgazdálkodási modul, a projekt menedzsment, a dokumentum és iratkezelés, valamint a vezetői információk használatának köszönhetően hatékonyabban tudja irányítani az ügyviteli folyamatokat az új komplex, integrált rendszer segítségével.