Adatlap


Esettanulmány címe:
Virtualizált szerver megoldás a Rehab-Rába Kft-nél
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
szakmai, tudományos, műszaki tevékenység
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Cégünk gyógyászati segédeszközök gyártásával és forgalmazásával foglalkozik Magyarország nyugati régiójában. Telephelyeink, műhelyeink és mintaboltjaink Győrben és Szombathelyen találhatók. Fő tevékenységi körünk közé tartozik az egyedi méretvétel alapján gyártott művégtagok, ortézisek, gyógycipők, talpbetétek, haskötők és fűzők gyártása. Mintaboltjainkban egyedülállóan széles választékkal várjuk, ahol minden megtalálható ami a házi betegápoláshoz, rehabilitációhoz szükséges. Mozgásszervi betegségek kezelésében szerzett tapasztalattal, egyedülálló szakértelemmel állunk az orvosok, a gyógyulni vágyók rendelkezésére, továbbá biztosítjuk az egyedi, és a speciális gyógyászati igényeknek is megfelelő ellátást. Számunkra az a legfontosabb, hogy minőségi termékeinkkel és megbízható szolgáltatásainkkal tartsuk meg régi, és nyerjük meg új ügyfeleink bizalmát.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A cég régebben több szerverrel is rendelkezett, melyek elöregedtek. A cégnél saját levelező rendszer üzemelt, melynek cseréje nagy költséggel járt volna. Szükség volt arra, hogy a távoli telephelyen levő alkalmazottak is elérjék a vállalatirányítási rendszert.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az új infrastruktúra egy virtualizált szerver megoldás lett. Egy fizikai szerveren több virtuális szerver üzemel, külön szerveren futtatva az AD, file, RDS és adatbázis szolgáltatásokat. A levelezés egy office365 levelezési szolgáltatás lett a céges aktív directoryval integrálva. Az office365 megoldás csökkentette az egyszeri beruházási költségeket. Az új infrastruktúra üzembiztosan segíti a cég működését.