Adatlap


Esettanulmány címe:
COLAS csoportnál bevezetésre kerülő Oracle JD Edwards rendszer bevezetése
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
építőipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Colas csoport vállalati filozófiájában kiemelt szerepe van a minőségnek, ezért fontos, hogy a kivitelezői munkavégzés mellett a minőségellenőrző vizsgálatok, a technológiai tervezés és a mérnöki tevékenységek szakszerűen, a mindenkori előírásoknak és stratégiai célkitűzéseknek megfelelően történjenek. A cégcsoport szintű feladatok technológiai koordinációja és egységes, költség-hatékony megvalósítása olyan kihívást jelentenek, amelyet csak a szükséges erőforrások biztosításával, a technológiai szervezet és egy központi laboratórium működtetésével lehet elérni. A Colas csoport egésze szempontjából döntő, hogy Magyarország az új technológiákra nyitott, a minőségi munkavégzést megkövetelő piac legyen, ahol versenyelőnyként jelentkezhet a cégcsoport világszinten jelenlevő technológiáinak magyarországi alkalmazása és adaptálása által biztosított relatív technológiai értéktöbblet.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
COLAS csoporton belül működő cégeknél egységes vállalatirányítási rendszer bevezetés volt a feladat. Ez magában foglalta a pénzügy, számvitel, controlling. tárgyi eszköz, a beszerzés, az alvállalkozói és generál szerződések kezelését, projektek vezetését (ajánlattól, a számlázásig), ütemezését, számlázást és az ehhez kapcsolódó vezetői információs rendszert.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az Oracle JD Edwards termékének Pénzügy, Készletgazdálkodás, Beszerzés, Számlázás és Projekt elemzés, követés moduljainak a bevezetése történt meg. Ezt követően a kialakított üzleti folyamatok fegyelmezettebben és pontosabban hajtódtak végre, ennek az eredménye, hogy a bevezetést követően pontos és határidőre történik az adatszolgáltatás a management felé. A vezetői adatok jól elemezhetőek a lefúrásos technológiának köszönhetően.