Adatlap


Esettanulmány címe:
Informatikai fejlesztés az Abaujtej Közös Vállalatnál.
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az Abaujtej Közös Vállalat központja Forrón, telephelyei Miskolcon és Gödöllőn találhatók. A fő tevékenysége a TEÁOR besorolása szerint, 1051 Tejtermék gyártása. A cég árbevétele megközelíti az 5. milliárd forintot.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A cégnél szigetszerű informatikai alkalmazásokat használtak, a működést párhuzamos munkafolyamatok és az online adatok hiánya jellemezte. A cég vezetése a hatékonyság növelése érdekében egy korszerű, könnyen ”testre szabható”, integrált ügyviteli rendszer bevezetését határozta el.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az új szoftver működéséhez a következő fejlesztésekre volt szükség. A telephelyek között távfelügyelettel rendelkező, biztonságos, redundáns kommunikációt valósítottunk meg. A forrói üzemben és miskolci telephelyen strukturált kábelezéssel kialakított gigabites sebességű LAN hálózat lett kiépítve. Forrón az épületek között optikai kábel biztosítja a kapcsolatot. Miskolcon lett megvalósítva a központi szerver környezet. RDP technológia segítségével minden felhasználó eléri az ügyviteli rendszert. A szerverek és a rack szekrények nagy áthidalási idejű szünetmentes áramforrásokkal vannak védve. Az adatok mentése több részből áll. A miskolci ügyviteli szerver adatai szalagra mentődnek, majd a mentett állomány átszinkronizálódik Forróra. Forrón van az adminisztrációs központ és a gyártás. Itt lett beüzemelve egy dokumentum szerver. A forrói dokumentumok mentése a miskolci szerverre történik. Ezáltal a cégnél georedundáns mentés valósult meg. A kommunikáció és a szerver környezet mellett a teljes kliens oldali szoftver és hardver alapinfrastruktúra korszerűsítése is megtörtént. A cég korszerűsítése során megvalósult egy gyártásellenőrzési környezet is amely ABB technológiára épül.