Adatlap


Esettanulmány címe:
L-mobile Raktár az AUTOFLEX-KNOTT Kft-nél
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
szállítás, raktározás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az Autóflex-KNOTT Kft. a nemzetközi KNOTT csoport tagjaként személygépkocsi utánfutókat és azok kiegészítőit gyártja 1982 óta. Több mint 40 ezer m2-es telken korszerű gyártócsarnokokat, raktárokat építettek. 150.000 féle cikket mozgatnak a 12.000 raklap befogadására alkalmas raktárban. Az Autoflex számra kihívást jelentett a nagyszámú és sokféle raktári készlet mozgásának pontos nyomon követése és a készletszintek átláthatósága. A félkész és alapanyag raktár anyagáramlási folyamatainak pontos leképezéséhez szükség volt egy rugalmas, Infor:COM-al teljes mértékben integrált mobil megoldásra, amely az Infor:COM adatbázisában található adatokkal dolgozik Fontos cél volt a projekt kezdetén, hogy mivel a raktár bővítésére nem volt mód, ezért a meglévő raktárhelyek kihasználtsága javuljon, a készletszintek csökkenjenek és a gyártási igények kiszolgálásának hatékonysága növekedjen.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az L-mobile Raktár – Ready for Infor.COM alkalmazás segítségével lehetővé vált a logisztikai folyamatok elektronikus könyvelése mobil eszközökkel támogatva. A rendszernek köszönhetően a készletek átláthatósága javult, az adatbeviteli hibalehetőségek száma jelentősen lecsökkent. Az adatbeviteli feladatokat 13 db CASIO IT G500-as mobil PDA eszközzel oldottuk meg, melyek kültéren, beltérben egyaránt jól használhatók. Robosztus ipari kialakításuk miatt a gépipari környezetben is megállják helyüket. Megtapasztalva a supply chain területen érezhető hatékonyság növekedést, az ügyfél úgy döntött, hogy a gyártási folyamatok adminisztrációját is L-mobile megoldásokkal kívánja támogatni.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
„A megoldás legnagyobb előnye, hogy a folyamatainkhoz teljes mértékben illeszkedik. A raktáros munkatársak ma már el sem tudják képzelni a napi munkavégzést L-mobile nélkül.” Tóth Attila – IT vezető Az előnyök  Valós idejű könyvelések,  Papírmentes adminisztráció  Nincs utólagos kézi könyvelés  Hibás könyvelések megszűntek,  A áru és készletszintek áttekinthetőbbé váltak,  Többszíntű rendelés komissiózás  Lerövidített bejárási útvonalak