Adatlap


Esettanulmány címe:
A Kreinbacher weboldal tovább fejlesztése Microsoft ASP.NET fejlesztői környezetben (CMS rendszer)
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Kreinbacher Birtok Kft. azzal a kéréssel kereste meg az EN-CO Software Kft.-t, hogy árajánlatot kérjen egy új weboldal elkészítésével kapcsolatban. A korábban használt portál design elemeire és tartalmára támaszkodva kellett megvalósítani az elképzeléseit. Az ügyfél kérése az volt, hogy az új weboldal, az admin felhasználó által, bármikor módosítható legyen. A tartalomkezelés és bármilyen weboldalt érintő szerkeszthetőséget támogató CMS rendszert kellett megvalósítani. Az adott weboldalnak reszponzív módon kellett illeszkednie mind a webes és mobil felületekhez egyaránt. Az értékesítés mellett a birtokon szőlészettel, borászattal, pezsgőkészítéssel, birtoklátogatás szervezéssel is foglalkoznak. A látogató részt vehet birtoklátogatáson, dűlőtúra programon, vincellér házakat nézhet meg, illetve a helyi bortörténeti múzeumot is megcsodálhatja. Az elkészült weboldal az első kapu a látogató számára, ami elindítja őt a Birtok felfedezésének útján.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Könnyű tartalomkezelés és módosíthatóság: az ügyfél kérése az volt, hogy a weboldal, egy admin felhasználó által, bármikor és egyszerűen módosítható legyen. A tartalomkezelés és bármilyen weboldalt érintő szerkeszthetőséget támogató CMS rendszert kellett megvalósítani. Könnyen, hatékonyan karbantartható a felület. Bárhonnan biztonságosan elérhető, bármikor testre szabható, moduláris és rengeteg beépített szolgáltatással támogatja a felhasználót. Az Orchard tartalom kezelő rendszer által az ügyfél a tartalmat egy admin kezelő felületen tudja módosítani. Az elkészült tartalom a megfelelő oldalon és az adott menüpont alatt jelenik meg. A navigációs struktúra egyedi, nem szabványos. A menüpontok helye és navigációja eltérő, az adott tartalomtól függő. Reszponzív weboldal elkészítése: illeszkednie mind a webes és mobil felületekhez egyaránt (web, iOS és Android). A fejlesztés során figyelembe kellett venni az eltérő eszközök technológiai hátterét (iOS, Android, Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer webes felületek) operációs rendszereit, felületeinek sajátosságait. Design: a Megrendelő által használt korábbi weboldal design megjelenését maximálisan le kellett képezni az új portál elkészítésénél. A design elemek módosítása és az új felületek kialakítása szigorú kontroll mellett volt kivitelezhető. A weboldal megjelenése, felhasználhatósága, kezelése szintén fontos szempont volt a vevői igény kielégítésénél. SEO: A portál elkészítése során a SEO kritériumokra (metatagek, description), W3C szabványoknak megfelelő forráskód készítésére HTML5, CSS3 JavaScript alapon, címsorok helyes és szabályos alkalmazására, sitemap.xml generálása a keresőkbe való indexeléshez is figyelemmel voltunk. A cél az volt, hogy a Google kereső találati listáján (kereső motorok által) jobb helyezést érjen el az oldal. A Google Analitics riportok segítik a marketing részleget abban, hogy adatokat gyűjt a weboldal látogatottságról és ezt elérhetővé teszik az üzleti terület számára.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A weboldalt Microsoft ASP.NET fejlesztői környezetben készítettük el, CMS tartalomkezelő rendszerként (Orchard technológiát felhasználva). Az Orchard tartalom kezelő rendszer által az ügyfél a tartalmat egy admin kezelő felületen tudja módosítani. Az elkészült tartalom a megfelelő oldalon és az adott menüpont alatt jelenik meg. A cél az volt, hogy az admin felhasználó bármikor és egyszerűen módosítani tudja a tartalmakat. Könnyen, hatékonyan karbantartható a felület, bárhonnan biztonságosan elérhető és bármikor testre szabható, moduláris, rengeteg beépített szolgáltatással támogatja a felhasználót. A navigációs struktúra egyedi, nem szabványos. A menüpontok helye és navigációja eltérő, az adott tartalomtól függően kell megjeleníteni. A portál elkészítése során a SEO kritériumokra (metatagek, description), W3C szabványoknak megfelelő forráskód készítésére HTML5, CSS3 JavaScript alapon, címsorok helyes és szabályos alkalmazására, sitemap.xml generálása a keresőkbe való indexeléshez is figyelemmel voltunk. A Kreinbacher Borászatnak fejlesztett weboldal a VINCE AWARDS BEST 2016 díjazottja lett, WINERY WEBSITE kategóriában 1. helyezést kapott. Elért üzleti előnyök között megemlíthető a Google kereső által hozott találati lista pozíciója (SEO), a weboldal igényes megjelenése (Design), a felhasználóbarát felületek használata (könnyű tartalomkezelés és módosíthatóság). A Google Analitics használatával mérhetővé vált a weboldal látogatottsága és elemzési adatokat nyújt a marketing és üzleti terület felé. A Megrendelő által kapott portál a jelen kor követelményeinek megfelelő funkcionalitásokkal és eszközökkel rendelkezik, a felhasználó minden igényét maximálisan kiszolgálva.