Adatlap


Esettanulmány címe:
Portálrendszer bevezetése nagyvállalti környezetbe
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
építőipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Magyarország legnagyobb építőipari építőanyag gyártója és fejlesztője, győri székhellyel. Vezető építőanyag gyártó, ingatlanfejlesztő és kereskedő cég. Széleskörűen szolgálja ki az igényeket és eredményesen építette ki a kereskedői hálózatát és folyamatos fejlődését mi sem bizonyítja jobban.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Mielőtt rendszerünket elkezdték használni szétaprózódott, szigetszerű weboldalak szolgálták ki az információra éhes látogatókat. A több beszállító más-más rendszerei nem voltak összekötve, nem adtak egymásnak adatokat, nem voltak felkészítve a mai kor kihívásaira, hiszen mobiltelefonos verzióval sem rendelkeztek. A nyelvi leképezések szintén különálló oldalak szolgálták ki a különböző országokban. A legnagyobb problémát mégis a különálló rendszerek informatikai javítása, egyre nagyobb költségű fenntartása jelentette, hiszen mindet külön kellett frissíteni, külön kellett kezelni.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Általunk szállított megoldás egy rendszerben kezel több weboldalt, több nyelven azonos kezelőfelületen. Támogatja az új technológiákat, megfelelően kiszolgálja a mobil igényeket. Jelentősen meggyorsult az adminisztráció és manapság több mint 10 oldal van a rendszerbe beintegrálva rengeteg alrendszerrel webshoppal, kalkulátorokkal, interaktív funkciókkal kiegészítve. Keresőoptimalizálási szempontból szintén óriási lépést sikerült elérni, hiszen a látogatók száma és az onnan elért érdeklődők száma megtöbbszöröződött. Informatikai karbantartása, Fenntartása sokkal kevesebb erőforrást igényel mind humán mind költség vonzata alapján, viszont eredményessége vitathatatlan. Új oldal létrehozás minimális időbefektetést igényel, ha megadott sablonok alapján elég egy oldalt létrehozni.