Adatlap


Esettanulmány címe:
Microsoft Dynamics 365 Business Central bevezetése
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Budapesti székhelyű, 15 fős vállalat, alapvetően szolgáltató és kereskedő cég, akik projektalapon működnek elsősorban. Dinamikusan fejlődő cég, viszonylag fix ügyfélállománnyal.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Nagyon fontos szempont volt a vállalat számára, hogy projektközpontú a működése. Előfeltételként megállapodtunk abban, hogy törekszünk az egyedi fejlesztések minimalizálásra, amely abszolút támogatott látásmód, hiszen a program alapfunkcionalitása is rengeteg üzleti folyamatot lefedhet. Fontos szempont volt az integráltság, hiszen nem csak az üzleti folyamatokat szerették volna lekövetni a rendszerben, hanem szükséges volt, hogy azok pénzügyi vonatkozásairól is valós idejű adatok álljanak rendelkezésre.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Megoldásként a Business Central vállalatirányítási rendszert választottuk. A következő modulok kerültek bevezetésre: beszerzés, értékesítés, erőforrásmenedzsment, projektmenedzsment, pénzügyi modulok. A rendszer paraméterezési lehetőségeinek hála nagyon jól sikerült lefedni a standard folyamatokat fejlesztések nélkül. Minimális egyedi fejlesztést kellett készíteni, hogy minél hatékonyabban tudjanak a felhasználók dolgozni és csökkenteni tudjuk a hibázási lehetőségeket is. A magyar lokalizációs csomag biztosította a törvényi megfelelőséget és széles funkcionalitásának hála rengeteg riportálási lehetőséget is tartalmaz, ami megkönnyíti az ellenőzéseket. Az erőforrásmenedzsment modul integrált a porjektmodulban, így egyszerűen nyomonkövethető, hogy adot projekten hány kolléga mennyi időt dolgozott, ezzel is megkönnyítve a számlázási folyamatot. A jövőben, a rendszer könnyű integrálhatóságának hála power BI reportok is bevezetésre fognak kerülni, ezzel is egyszerűbbé téve a vezetői döntéshozatalt.