Adatlap


Esettanulmány címe:
Szabadics Zrt. egyedi szoftverfejlesztés
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
építőipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A dunántúli mélyépítés meghatározó szereplője több, mint30 éve. Tevékenység: közmű-és csatornaépítés, városfejlesztés, környezet-és vízvédelem. Foglalkoztatottak száma: 154 fő. Árbevétel: 22,7 milliárd Forint.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Nem volt egy olyan belső felület, ahol a híreket, történéseket megoszthatják a dolgozókkal a vezetők, így a kommunikáció az alkalmazottak felé korlátolt volt. Nem létezett egy egységes irattár, dokumentumkezelő, ahonnan jogosultságokhoz kötve elérhetők a feltöltött fájlok. A projekt előkészítés csapat rengeteg excellel dolgozott, amiből manuálisan kellett riportokat csinálniuk. A munkavédelmisek számára nem volt egy olyan egységes felület, amit tölteni tudtak volna, különböző excel és world dokumentumokat használtak az ellenőrzések során.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Létrehoztunk egy facebook szerű hírfolyamot, ahova ha új hír kerül fel, minden dolgozó értesül róla és elolvashatja a történéseket, megnézheti a hozzá tartozó képeket. Fejlesztésre került egy egységes dokumentumtár, ahol az összes dokumentumot tárolják, pontosan besorolva és jogosultsághoz kötve. Mind a projekt előkészítésnek és a munkavédelmis kollégáknak megszűntettük az excel és world fájlok használatát, létrehoztunk egy egységes felületet, amit kitöltve automatikusan generálódnak riportok a vezetők számára.