Adatlap


Esettanulmány címe:
Raktárnyilvántartó programrendszer kialakítása
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
egyéb szolgáltatás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Társaság 2005.decemberében alakult. Jelenlegi székhelyük budapesti, de tevékenységük bázisa a Szolnok közelében lévő Zagyvarékas, ahol fióktelepet működtetnek. Társaság célja elsősorban a vasúti biztosítóberendezések kivitelezésében, felújításában, a biztonságtechnikát szolgáló szerkezetek karbantartásában, javításban való részvétel. Az elmúlt évek során elsősorban a nagyvasúti munkavégzés volt jellemző tevékenységük, amelyeket valamely nagyobb pályaépítő-, vagy biztosítóberendezési szereléseket ellátó cég alvállalkozójaként végeztek. Nagyságrendileg mintegy 250 db vasúti kitérő cseréjén, több, különféle jellegű állomási biztosítóberendezés átépítésén, mintegy 140-150 km vasútvonal önműködő térközbiztosító- és sorompó-, valamint állomási biztosítóberendezéseinek korszerűsítésében vettek részt. Szakképzett munkaerő állományuk lehetővé tette, hogy társaságuk tevékenységét kibővíthesse épületgépészeti és közmű építési tevékenységgel is. ~ 30 főt foglalkoztat
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A megnövekedett ügyfélkörből következő megrendelésnövekedést a meglévő raktárnyilvántartó rendszer nem tudta megfelelően kezelni. Az ügyfelek visszajelzései, illetve a saját erőből feltárt hibák szükségessé tették a cserét.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
- A program segítségével csökken az emberi hibázás lehetősége. A munkavégzés teljeskörűen naplózásra kerül, automatikus dokumentáció, automatikus jelentés., mely több felhasználó által is elérhető. - Időmegtakarítás: a raktárban fellelhető anyagok rövidebb idő alatt rendelkezésre állnak, így lépést tudunk tartani a többi munkafolyamattal, ez jelentős teljesítményjavulás, ami kihatással van a profitra is. - A raktárkészlet átláthatósága, megszűnnek az esetleges dupla, vagy akár tripla berendelések, ezáltal rövid időn belül jelentős javulás várható a termékkezelésben. - Költséghatékonyság, illetve gyorsabb megoldást biztosít a raktározás terén.