Adatlap


Esettanulmány címe:
Digitális tervezés előnyei
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
20 fő feletti Pest megyei papíripari termékeket gyártó vállalkozás - R+R Műanyag és Papíripari Termékeket Gyártó és Forgalmazó Kft.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Egyedi igények kielégítésére a vállalkozás a hagyományos stancolás mellett a digitális stancolást is bevezette az elmúlt években. Ehhez szükséges terveket AutoCAD szoftverrel hozták létre. Ez az általános felhasználású szoftver nem teszi lehetővé a szakmában használt ECMA és FEFCO sztenderdek paraméterezett felhasználását, tehát minden megrendelés esetén üres papírra kellett elkezdeni tervezni. Ez rengeteg ídőt és energiát igényelt, sok hiba lehetőség felmerülésével.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
EngView csomagolástervező szoftverünk segítségével a kért csomagolások (dobozok) kikereshetőek a fent említett sztenderdek gyüjteményéből, ezek szabadon méretezhetőek illetve kombinálhatóak más sztenderdekkel. 3D-s megjelenítési modul segít az értékesítésben illetve az összehajtás modellezése megmutatja az esetleges hibákat, nem kell ténylegesen elkészíteni egy rossz dobozt ehhez. Ezek az előnyök nagyban hozzájárultak ügyfelünk sikeres működéséhez.