Adatlap


Esettanulmány címe:
Nagy múltú magyar nyomda
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Magyarország egyik legrégebbi nyomdája, mely már multinacionális környezetben dolgozik. A nyomda 300 fővel dolgozik , a papír csomagolóanyg gyártás területén benne van az öt legnagyobb cégben Magyrországon. A nyomda fokozatosan tért át a kiadványokról a csomagolóipari termékek nyomtatására és feldolgozására.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A csomagolóanyg gyártásban nagyon nagy szerepe van a marketing stratégia alapján elképzelt megjelenésnek. A gyártók sokszor a csomagoláásal adják el termékeiket, vagy szereznek piaci előnyöket a versenytársakkal szemben. Ehhez fontos , hogy a beszállítók ( nyomdák) mind a színek mind a grafika terén folyamatos egyorma minőséget tudjanak szállítani, valamint ezek ellenőrzése dokumentált legyen. A vevő elfogadott digitális állományikhoz képest a nyomdai előkészítés során is keletkezhetnek hibák.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A nyomdai feldolgozásra előkészített fájlok hibáknak a kiküszöbölésénél nyújt segítséget az eyeC profiler grafic nevű szoftver. Ez a szoftver file to file összehasonlítás módszerével kiszűri a hibákat a vevő állomány és fájlok között. Ezt a módzsert évek óta sikeresen alkalmazza a nyomda, és a bevezetés óta további offline eszközökkel is bővítette a minőségellenőrzést.