Adatlap


Esettanulmány címe:
Papíralapú számlajóváhagyási, teljesítésigazolási és kapcsolódó adminisztrációs feladatok digitális kiváltása testreszabott vállalati webalkalmazással
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
vízellátás; szennyvíz gyűjtése, kezelése, hulladékgazdálkodás, szennyeződésmentesítés
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Ügyfelünk fő tevékenysége a speciális szaképítés, szennyvíztisztító telepek és biogáz üzemek tervezése és létesítése. Megrendelőnk a hazai piac meghatározó szereplője, többmilliárdos éves árbevétellel 50 fő körüli alkalmazotti létszámmal.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Ügyfelünknél a szállítói teljesítések igazolása és a kapcsoló számlajóváhagyási feladatok, valamint ezek adminisztrációja és archiválása, többszereplős modellben, havi többszázas dokumentumszámmal hagyományosan papíralapon történt. Régóta esedékes volt a teljes vállalti tevékenységkör reorganizációja és digitális kiváltása, amihez a pandémia adta meg végül a kellő lökést a személyes érintkezések minimálisra szorítása érdekében.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az átadott vállalati webalkalmazás feladata az ügyfelünkhöz beérkező számlák, teljesítésigazolások és a velük kapcsolatos adminisztrációs feladatok elektronikus kezelése, nyomon követése és nyilvántartása, illetve a papíralapú folyamatok kiváltására. A rendszer, távoli elérést is biztosítva, támogatja a számlákhoz kapcsolódó jóváhagyási és továbbítási feladatokat, a számlák könyveléséhez szükséges dokumentumok összegyűjtését és tárolását (TIG, szállítólevél, szerződés, munkalap, stb), illetve a számlákhoz kapcsolódó adatok alapján számlakísérő dokumentumok előállítását. A bevezetett alkalmazással ügyfelünk kisebb humán ráfordítással hatékonyabban, nagyobb átláthatóság mellett kezeli folyamatait. A tevékenység digitalizációjával a felelősségi körök kiosztása és a teljes dokumentáció is pontosabb, könnyebben kezelhető is jobban kereshető lényegesen kevesebb papír felhasználása mellett. A webalkalmazás fejlesztése Microsoft .NET Core (C#) és MS SQL technológiák használatával valósult meg.