Adatlap


Esettanulmány címe:
MagiCAD szakági tervezőcsomag a magasépítési tervezésben
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
építőipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Magas és mélyépítési tervező cégek számára nyújtunk BIM szolgáltatásaik nyújtásához szakértői, oktatási és szoftver szolgáltatásokat. Elmúlt években közel 70 épületgépész és építményvillamos tervező cég számára szállítottunk szoftver és munkafolyamat megoldásokat.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A hagyományos tervezési folyamatos során óhatatlen emberi hibák digitális tervezési és adat-ellenőrző eszközök segítségével megelőzhetők és kiküszöbölhetők. Partnereink szoftveres és munkamódszereiket érintő támogatásunkkal jobb minőségű és környezettudatosabb terveket szállíthatnak megrendelőik számára.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
MagiCAD egy Finnországban fejlesztett tervezőszoftver eszközkészlet, mely lehetővé teszi a mérnöki számítások és 3D modellek integrációját. A rendszer az Autodesk (egyesül államok beli szoftver fejlesztő cég) AutoCAD és Revit programjaira épül, kiegészíti azt európai és más nemzetkzi szabványokkal. Segítséget nyújt légtechnika, hűtés-fűtés rendszerek, használati víz, csatorna és csapadék-gazdálkodás, erősáram, középfeszültség, világítás szakágak modellezői számára, valamint azok kapcsolási rajzolásához és kiegészítő tartószerkezeteinek méretezéséhez.