Adatlap


Esettanulmány címe:
Hatékony digitális oktatás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Ügyfelünk elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó nemzetközi vállalat magyarországi leányvállalata. A gyártóüzemben több száz betanított munkás végzi az aktuális megrendelésnek megfelelő elektronikai alkatrészek összeszerelését a vállalat sztenderjeinek megfelelően. Az üzem dolgozói köre három részhalmazból áll össze: betanított illetve szakmunkások, a termeléshez kapcsolódó gépbeállítási és mérnöki feladatot ellátók illetve gyár menedzsmentjéhez kapcsolódó feladatokat ellátók (hr, bérszámfejtés, beszerzés, stb.).
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az üzem minőségügyi szabványaiból és a vállalat belső szabályzataiból számos olyan oktatási kötelezettség vezethető le, amelyek korábban papír alapon, számítógép használata nélkül kerültek lebonyolításra. Feladatunk egy olyan rendszer kidolgozása és bevezetése volt, amelynek segítségével a képzések hatékonysága jelentősen növelhető, vagyis: - gyorsabban lebonyolíthatók az éves képzések; - csökken az oktatások megszervezésének élőmunka igénye; - az oktatás jobb hatásfokkal történik; - költséghatékonyan és egyszerűen üzemeltethető; - az oktatáshoz kapcsolódó jelentések, kimutatások naprakészen, egyszerűen elérhetőek.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az ügyféllel történt többször konzultáció után egy két elemből álló megoldást javasoltunk: - nyílt forráskódú oktatás nyilvántartó rendszer bevezetése - magas interaktivitású és modern megjelenésű oktatási tartalom elkészítése Az általunk megvalósított megoldás működése a következő: - az igényeknek megfelelő oktatási tartalom elkészítése és feltöltése az oktatás nyilvántartó rendszerbe - felhasználók betöltése, felhasználók hozzárendelése az aktuális oktatási tartalomhoz - felhasználók megtekintik az oktatási tartalmat - felhasználók levizsgáznak az oktatási tartalom alapján - jelentések letöltése és használata az oktatái nyilvántartó rendszerből A bevezetés -2012 - óta ügyfelünk egyes témakörökben már nem szervez tantermi, papír alapon adminisztrált képzési programokat, kizárólag az elektronikus oktatási rendszerben történik az oktatás és a vizsgázás. Az oktatási és adminisztrációs folyamat felgyorsult, hatékonyabbá vált, mindezt programozás nélkül, kizárólag a piacon elérhető - részbe nyílt forráskódú - rendszerek használatával oldottuk meg.