Adatlap


Esettanulmány címe:
szerver környezet, és az informatikai hálózati infrastruktúra üzemeltetésének támogatása
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
területen kívüli szervezet
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Poli-Farbe Vegyipari Kft. Magyarország egyik meghatározó vállalata a festékgyártás területén. 2009-ben mintegy 1,4% volt a részesedése a hazai vegyi anyag és gyógyszergyártó ipar 459,8 milliárd forintos belföldi árbevételéből. A magyar tulajdonban lévő cég központja a Bács-Kiskun megyei Bócsán található. Leányvállalatai vannak Szlovákiában és Romániában. Körülbelül 200 főt foglalkoztat. Évente 32 ezer tonna festéket állít elő.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A gyártó-kereskedő cég informatikai hálózatának felügyelete, hozzáférések kezelése. Gyártó és logisztikai rendszereket közvetlenül kiszolgáló megoldások monitorozása, felmerülő hibák elhárítása. Üzemszerű és üzemen kívüli javítások tervezése, kivitelezése. A kivitelezések követése, monitorozása. Energetikai ellátó rendszer monitorozása, anomáliák keresése, kivizsgálása és elhárítása. A szerver környezetben felügyelni és működő állapotban tartani a különböző rendszereket, vállalat irányítás, web szerver, file szerver... Kapcsolódó telephelyekkel és külső partnerekkel a folyamatos kommunikáció fenntartása. Mentő rendszerek, biztonsági berendezések, (melyek a rendelkezésre állást növelik) felügyelete. Időszakos tesztelések, karbantartások tervezése, egyeztetése, kivitelezése, ellenőrzése. Speciális rendszerek beszállítóival egyeztetés a működés fenntarthatósága és egyéb érdekek képviseletét megtartva. Kompatibilitási hibák, összeférhetetlenségek vizsgálata, ami szakmai potenciálon kívül esik ahhoz megfelelő személyek bevonása.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Több szerveres környezetről váltás virtualizációs technológiára. Az elért üzleti előny, hogy a szerver számítógép teljesítményét teljes egészében ki lehet használni, monitorozni lehet és skálázni lehet az alkalmazott technológia jóvoltából. A szerver számítógép bizonyos periféria szempontból redundáns, így növekedett a rendelkezésre állás és csökkent a hibából adódó nem tervezett leállás, tehát az üzleti kiesés is!