Adatlap


Esettanulmány címe:
Teljesítményértékelési rendszer bevezetése egy építőipari vállalatnál
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
építőipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A vállalat két üzletággal rendelkezik. Egyrészt egy mérnöki tevékenységet magába foglaló divízióval, ahol épületek tervezésén, kivitelezésén át egészen az acélszerkezetek, hajók és a vasbeton szerkezetek gyártásával is foglalkoznak. Másrészt egy gazdasági szolgáltatású üzletágat üzemeltetnek, ahol leginkább ingatlanüzemeltetéssel foglalkoznak. A vállalat megközelítőleg 1200 munkatárssal rendelkezik.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A vállalatnál eddig papír és excel alapú teljesítményértékelést használtak, ahol több hónapnyi munkája ment el azzal a HR-nek, hogy digitális platformja bevigye az adatokat és abból különböző exceles kimutatásokat készítsen. Ez rengeteg adminisztratív feladattal, sok szervezéssel és pontatlansággal is járt.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A vállalat 1200 munkatársának bevonásával online, felhőalapú kompetencia- és célértékelési modullal felvértezett teljesítményértékelési rendszert vezettünk be. Az eredmények képzési és fejlesztési program kidolgozásához és prémium kifizetésekhez használták fel. A projekt részeként teljesítményértékelési analitikák kidolgozására is sor került, amelyek bemutatták a legmagasabbra értékelt kollégákat és a különböző értékelői szokásokat. A projekt része volt a vezetői kompetencia értékelés elvégzése is, amelynek részeként vezetők kaptak visszajelzést felettestől, beosztottól, munkatársaktól érkező visszajelzések alapján. A vállalatnál 2020-tól a CX-Ray platformján menedzselik a célkitűzést és értékelést is.