Adatlap


Esettanulmány címe:
Pest megyei nemes fémek kis- és nagykereskedelemmel foglalkozó cég
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az ügyfelünk 1993 óta foglalkozik nemes fémek kis- és nagykereskedelmével 6 telephelyen, 56 fő alkalmazottal és évi nettó 1.6 milliárd forintos bevétellel. A legfőbb cél az volt, hogy a program alkalmazkodjon egy már jól kialakult és átszervezésre nem szoruló cég munkafolyamataihoz, ezért a modernizációra és a testre szabhatóságra helyeztük a legnagyobb hangsúlyt.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Egy korábbi DOS alapú nem hálózatos működésre kitalált nehézkes rendszer lecserélése volt a cél. A teljes bevezetési folyamat végül 2 teljes évet vett igénybe, s ez volt a leghosszabb ilyen jellegű munkánk a fennállássunk óta. (Jelenleg átlagosan 1/2—1 év egy-egy nagyobb munkánk kulcsrakész átadása.) A kimutatásokat, jelentéseket hagytuk a legvégére. Itt jól kihegyeztük a cég „műszerfalát” azokra a kimutatásokra, amelyekre valóban szükség van a vezetéshez. Ezek szűrhetőek, kereshetőek és lehetővé teszik az adatbányászatot (lefúrást) is.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az információk folyamatosan áramlanak a telephelyek között, mindenki mindent lát (jogosultságtól függően persze), így minden azonnali és online, késés nincs semmilyen szempontból.