Adatlap


Esettanulmány címe:
TakarmánŐr program bevezetése a Baromfi-Ccop Kft-nél
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Baromfi-Coop Kft a Master Good cégcsoport tagja. A cégcsoport 100 %-ban a Bárány család tulajdonában van. A cégcsoport a hazai baromfiipar legnagyobb baromfi integrációja. A cégcsoport tulajdonában van több vágóhíd pld Sága és a Kisvárdai vágóhíd. a Baromfi Coop Kft-nek 2 db takarmánykeverő üzeme van. Ezen takarmány üzemekből szolgálja ki takarmánnyal az integráción belüli telepeket.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Bárány László Úr 2007 decemberében keresett meg a takarmánykeverő üzemek termékbiztonsági rendszereinek kialakításával kapcsolatban. . 2008 január elején egy Angliából érkezett auditor auditálta a Baromfi-Coop Kft takarmánykeverő üzemeit. Az audit sikerességén múlott a Baromfi-Coop Kft üzleti fejlődése.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A termékbiztonsági rendszer kialakításával lehetősége adódott a Baromfi-Coop Kft-nek az auditon való megfelelésnek. A rendszer kialakítása során felmerült az igény az általunk képviselt TakarmányŐr program bevezetésére. Az angliai beszállítási lehetőség miatt a teljes nyomonkövethetőséget kellett biztosítani a takarmányalapanyag beszerzéstől a takarmánygyártáson keresztül, egészen a vágóhídig. A Kft.-nek a takarmánygyártásra 2007-ben nem volt olyan nyilvántartási rendszere, mely ezt a szigorú előírásoknak megfeleljen. A kialakított termékbiztonsági dokumentáció rendszer a TakarmányŐr program segítségével ezen hiányosságot megoldotta, és az angliai auditor január elején jóváhagyta a takarmánykeverő és ez által a cég beszállítást a tulajdonosok által elérni kívánt piacokra.