Adatlap


Esettanulmány címe:
Egyedi fejlesztésű e-kereskedelmi rendszer készítése
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Ezen ügyfél főtevékenysége a játék kis és nagykereskedelem. Több telephellyel rendelkezik az ország egész területén. Fejlesztéseinkkel egy gördülékenyen és automatizáltan működő e-kereskdelemi rendszert készítettünk, mely 100%-ban vállalkozásukhoz alkalmazkodik. A projekt sikeres volt, rendszerünk által az ügyfél elmondása szerint kézzelfogható növekedést értek el.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az ügyfél egy elavult informatikai rendszerrel rendelkezett, mely nem felelt meg a mai kor elvárásainak több szempontból sem. A webáruház nem megfelelően jelent meg a modern technikai eszközökön (mobiltelefon, táblagép), rossz pozíciókat ért el az internetes keresőkben, számos felesleges adminisztrációs feladattal járt egy megrendelés kezelése, lebonyolítása. Manuálisan történt a számlázás, a futárszolgálat felé történő adattovábbítás. A termékek kezelése és a több webáruház üzemeltetése nagyon terhelte a vállalkozás kapacitását. A munkafolyamat nem volt eléggé hatékony.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az általunk fejlesztett egyedi rendszer teljes egészében megreformálta a vállalkozás e-kereskedelmi tevékenységét. Az ügyfeleik a legmodernebb eszközökön is egységes megjelenésben érhetik el webáruházukat, egy átláthatóbb adminisztrációs felületet kaptak megrendeléseik kezelésére, statisztikáik nyomon követésére. A számlázás, valamint a kiszállítandó termékek átadása a futárszolgálat részére már egy kattintással történik. A rendszer jól szerepel a legnagyobb internetes keresőkben és egy felhasználóbarátabb felületet kaptak mind a vásárlói, mind a rendszer üzemeltetői. A fejlesztést követően vállalkozásuk bevétele egyértelműen növekedett, növekszik, munkafolyamataik egyszerűsödtek, felszabadult kapacitásaikat más területekre tudták csoportosítani, mellyel tovább növelhetik vállalkozásuk hatékonyságát.