Adatlap


Esettanulmány címe:
Esettanulmány
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
bányászat, kőfejtés
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A cég profilja térburkoló kövek, járdalapok, járdaszegélyek, paliszádok, gyephézagos kövek és előre gyártott beton termékek előállítása, gyártása és forgalmazása az egész ország területén. Tevékenység helye: Nagylóc-Zsunypuszta. 16 főt foglalkoztató kisvállalkozás.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
2015 január elsejétől elindult az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (EKÁER) melynek célja a jogkövető piaci szereplők pozíciójának erősítése volt. A rendszerrel nyomon követhetővé vált az áruk tényleges útja, hiszen a szállítással kapcsolatos adatokat (áru megnevezése, mennyisége, címzett, feladó adatai) egy központi elektronikus rendszerben még a fuvarozás megkezdése előtt rögzíteni kell. A cég telephelyén a korábbi internet szolgáltató nem tudott folyamatos, stabil internet kapcsolatot biztosítani, így gyakran problémát okozott az EKAER szám igénylése (melyet csak online felületen lehet megoldani).
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az RG-NetWorks Kft műholdas internet szolgáltatásával a folyamatos, stabil internet kapcsolat biztosítva lett. A fuvarozáshoz szükséges EKAER számot a szükséges időpontban azonnal, minden esetben igényelni tudnak. A termelés és a megrendelések folyamatával a szállítmányozást hatékonyabban össze tudják egyeztetni, így növelve a cég sikerességét, jövedelmezőségét.