Adatlap


Esettanulmány címe:
TopSolid CAD-CAM rendszer bevezetése papírmentes gyártásba a Hauni Hungária Gépgyártó Kft.-nél
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. a német hátterű Körber Csoport tagjaként stabil és tőkeerős szereplője a baranyai gazdaságnak, az egész világon piacvezető a dohányipari gépek gyártásában, jelenleg 1000 főt foglalkoztat.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A cég egyszerre szembesült az egyedi és kisszériás, illetve a volumengyártás kihívásaival. Rugalmasságot és gyorsaságot vártak el, azaz olyan gyártási rendszert kellett megvalósítani, amely képes kezelni az alkatrészek nagy féleségét, a szériagyártásra jellemző ciklusidő-minimalizást is szem előtt tartva a minél jobb gépkihasználtságot, illetve termelékenységi célok elérése érdekében. A Hauni szakemberei összesen mintegy egy esztendő töltöttek a megfelelő rendszer kiválasztásával, így a TopSolidot 2008-tól, azaz 10 évvel ezelőtt kezdték el használni. Egy közös – és máig tartó – intenzív fejlesztési munka indult el, amely rendkívül sok pozitív eredményt hozott az egész gyár számára. További esettanulmányok a https://opti40.com/referenciak2/
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. már 10 éve használja hatékonyan és eredményesen a TopSolid integrált CAD/CAM szoftvert. A cég jelenleg 15 TopSolid’7 licenccel rendelkezik, köztük olyanokkal is, amelyek a 3-, 5- és szimultán 5-tengelyes megmunkálást (MillTurn), továbbá az esztergálást (Turning), a huzalszikra-forgácsolást (Wire), a nagy tömegű anyagleválasztásra fejlesztett, nagyoló megmunkálási műveleteket támogató (VoluMill) modulokat tartalmazzák. A Hauni programozói 10 év alatt mintegy 15000 optimalizált és biztonságos NC-programot írtak a TopSolid szoftverben.