Adatlap


Esettanulmány címe:
Vállalatirányítási rendszer bevezetése - Bearings Kft.
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Bearings Kft. 1993-ban alakult Budapesten. A közel 30 fős cég az ország négy pontján, hajtás és karbantartás technikai elemek nagy- és kiskereskedelmével, szaktanácsadással és szerviz tevékenységgel foglalkozik.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A Bearings Kft. olyan vállalatirányítási rendszert keresett, amely képes a jelenlegi ügymenetének szerves részét képező üzleti folyamatokat támogatni. Fontos szempont volt az ország különböző pontjain megtalálható üzletek egy rendszerben, központi felügyelettel történő kezelése. A központi árazás, a készlet kezelés optimalizálása és a cég teljes működésének átláthatósága a régi szoftverükben csak részben teljesült, amely nem volt összeegyeztethető a tulajdonosok jövőképével.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A bevezetésre került InCash GOLD Vállalatirányítási Rendszer már az indulás utáni hónapokban komoly előrelépést jelentett az előző megoldáshoz képest. Az értékesítési, árubeszerzési és logisztikai folyamatok egyszerűsödtek, átláthatóbbá váltak. A készlet eltérések megszűntek a szoftver megbízhatóságának köszönhetően. A bevezetés után több jelentős fejlesztés és egyedi testreszabás is történt a megrendelő igényeinek megfelelően. Ennek eredményeként egy, a vállalat életében megkerülhetelen irányítási eszközzé vált termékünk. A szoftver kimutatási rendszerével a vezetőség, a napi adminisztratív feladatok végzése helyett a vállalkozás jövőjére fókuszál.