Adatlap


Esettanulmány címe:
CRM rendszerhez új infrastuktúra
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az ügyfél a feldolgozó ipar, egy jelentős szereplője, több telephellyel, 900fő állományi létszámmal, 5 Millárd feletti árbevétellel.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A megrendelő a 2020-as évben új vállalatirányítási rendszer bevezetése mellett döntött, ami a jelenlegi informatikai infrastruktúrán már nem volt biztonságosan és hatékonyan üzemeltethető. A hardver eszközök életkora, teljesítménye nem tette lehetővé, hogy az új szoftver nyújtotta lehetőségeket kihasználják. A cégnél előzőleg használt szoftver környezet csak helyben a felhasználó saját munkaállomásáról volt használható. Illetve a cég másik telephelyéről sem lehetett közvetlenül a központi programot használni. Nehézkes volt kialakítani a telephelyek közötti kommunikációt, illetve szükség esetén a távoli munkavégzés sem volt megoldható. A mobilitás és az adatok folyamatos elérhetősége nagyban nehezítette a vállalkozás mindennapi működését. A fentebbi lehetőségek kihasználásához elengedhetetlenül szükségessé vált a jelenlegi szerver kapacitások újragondolása és a cég működésének új alapokra helyezése.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A megvásárolt új hardver és szoftver eszközök révén egy új biztonságosan üzemeltethető infrastruktúra biztosítja a cég napi működését. A eddig használt szoftver környezetet virtualizált megoldásra cserélése rugalmasságot biztosít mind a teljesítmény, mind pedig a biztonságos üzemeltetés terén. Az új központi fájlszerver és címtár kiszolgáló biztonságos hozzáférést biztosít a cég dokumentumaihoz és erőforrásaihoz. A szerverek teljesítmény növelése gyorsabb, gördülékenyebb napi munkavégzést tesz lehetővé. Az újonnan kialakított rendszernek köszönhetően a központi vállalatirányítási program másik telephelyről, de akár egy üzleti megbeszélés közben is elérhető, ami nagyban megkönnyíti a cég fejlődését.