Adatlap


Esettanulmány címe:
Informatikai infrastruktúra bővítése és egységesítése
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
információ, kommunikáció
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az ügyfél egy meghatározó szereplő a szoftver fejlesztési piacon. A cég 1,2 Mrd árbevétellel rendelkezik közel 70 fővel.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Informatikai rendszerét minden tekintetben kinőtte és egyben szerette volna korszerűsíteni is. A projekt kapcsán rendundáns tűzfalakat kapott, 10Gbit-s gerincvonal kiépítésére került sor, megvalósultak részletesebb hálózati szegmentálások, naplózások. Irodai szerver környezet 3 részre lett bontva, megmarad belső rendszerek, hostingba költöztetett rendszerek és felhőbe költöztetett rendszerek.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A tűzfalakra OpenBSD-t alkalmaztunk, mert az egyik legbiztonságosabb kifejezetten határvédelmi feladatokra kitalált rendszerről van szó, és emellett licence mentes. Mivel egy operációs rendszerről van szó, nincsenek igazán kötöttségek, nagyon sokrétű határvédelmi feladatra lehet konfigurálni. Accesspointok esetében pedig Cambium családnál döntöttünk. Ez a termék a Motorola SOHO terméke, KKV árazása mellett már nagyvállalati technológiákat tud alkalmazni. Eszközök közötti roaming természetesen alap funkció, azonban a felhős ingyenes management lehetősége viszont szintén nagyon sok lehetőséget biztosít az üzemeltetésükhöz.