Adatlap


Esettanulmány címe:
Alkalmazástámogatás új alapokon
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az ügyfél teljesen nyitott piacon működteti hálózatát, melynek központi elemeit teljeskörűen, a csatlakozott külső partnerek ulcs folyamatainak egyes részeit SAP alapú megoldásokkal támogatja. A rendszer felhasználóinak száma a központi szervezet 200 munkatársára korlátozódik, ugyanakkor a teljes érintett alkalmazotti létszám 5.000 fő felet van.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az érintett SAP rendszerek bevezetése 2018-ban zárult le, azonban a rendszer egyes moduljainak integrációja számos területen elmaradt. A bevezetés során egyes területeken egyáltalán nem került sor az üzleti folyamatok és a SAP-ban leképzett folyamatok konzisztens illesztésére, illetve elmaradt a felhasználók oktatása, kulcs felhasználói szint kialakítása. Az alkalmazástámogatási szolgáltatások teljesítése a kívánatostól elmaradt, ezért az Ügyfél a bevezetést végző partnerét az AB Consulting Group Zrt-re cserélte le az üzemeltetési feladatok tekintetében.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Szolgáltatásunk részeként az alábbiakat biztosítjuk Ügyfelünk részére: • 7x24 órában elérhető elektronikus hiba- és igénybejelentési felület • munkanapokon 8-18 óra között bejelentések fogadása e-mailen és telefonon • mérhető és számonkérhető szolgáltatási szint vállalások • felkészült támogató tanácsadók és fejlesztők valamennyi modulspecifikus és bázis üzemeltetési kérdésben • rendszer optimalizációs, finomhangolási lehetőségek feltárása, javaslattétel a performancia javítására • ismétlődő incidensek okainak feltárása, problémakezelés • áttekinthető rendszeres SLA riportok, közös értékelés lehetősége • dedikált kapcsolattartó biztosítása. Ezek bevezetése mellett partneri támogatást nyújtunk az Ügyfél részére, ennek megfelelően sikeresen vezetett be új alkalmazási területeket, illetve a felhasználói elégedettség is jelentősen emelkedett. A korábban jellemző szolgáltatási szint sértések aránya drasztikusan lecsökkent, három hónap átlagában az elvárásokat 97%-osan teljesítettük, de folyamatosan dolgozunk ennek további javításán.