Adatlap


Esettanulmány címe:
Digitális Ékszertervezéshez és Értékesítés Eszközei
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Ügyfelünk Bács-Kiskun megye egyik meghatározó ékszer kiskereskedelemmel foglalkozó szereplője, a Csamangó Óra-Ékszer Kft A cég székhelye és üzlete Kalocsa belvárosában található. A 2011-ben alapított cég napjainkra a térség vezető ékszer és óra kereskedelmi vállalkozása. Tulajdonosa nagy hangsúlyt helyez a személyes és az On-line értékesítésre egyaránt. A modern gondolkodású cég szeretné a digitális megoldások tárházát szoftveres és hardveres oldalról egyaránt fejleszteni.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Egyedi, magas minőségű, rendkívül részlet gazdag, elsősorban eljegyzési és esküvői ékszerek gyártása és eladása, melyek hagyományos kézi gyártását csak hosszadalmas ideig és magas költségek mellett lehetne megoldani. A megrendeléstől számított 2 héten belül kigyártva, fémjeleztetve kapja meg az ügyfél az ékszert Teljesen személyre szabható ékszerek, a tervezés folyamatába az ügyfél bevonása.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Modern tervezésű eljegyzési és esküvői ékszerek elsősorban 3 dimenziós technikával gyárthatóak le napjainkban magas minőségi követelmények mellett. Erre jelenleg még a magyarországi gyártók nincsenek sem szoftveres, sem technikai oldalról felkészülve. Az Auren Kft. által forgalmazott Counter Sketch 3D szoftver lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfél bevonásával legyen a helyszínen az adott ékszer megtervezve. A ter ezt követően az amerikai Gemvision cég központjába kerül. A legyártás itt történik meg magas szakmai szinten. A szoftver használatának előnyei: 1, Modern ékszer kollekció forgalmazása 2. Fizikális arany befektetést nem igényel 3, Nemzetközi színvonalú minőségű ékszerek 4, Egyedi formavilág és dizájn kialakítása, a vevő bevonásával. A vevő a vásárlás mellett a tervezés élményével is gazdagodik.