Adatlap


Esettanulmány címe:
Egy Hajdú-Bihar megyei fémipari több, mint 200 fős fémipari vállalkozás sikere
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A cég a rendszerváltás előtti időkben alakult és sokáig magán cipelte a múlt hagyatékát. A főként mezőgazdasági gépalkatrészeket gyártó vállalatnak igencsak komoly kihívást jelentettek a külső változások. A cég jelentős humán erőforrással és gépparkkal rendelkezett.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az egyik legnagyobb kihívás számukra az emberállomány gondolkodás módjának átformálása, de komoly feladatot jelentett a nyugati elvárások teljesítése is. A régi gépek és az elavult folyamatok, mind-mind változásért kiáltottak. A gépparkot pénzzel (saját erővel és pályázati forrásokkal), a folyamatokat erős vezetői akarattal és a CLIPPER rendszerrel sikerült felzárkóztatni a 21. századi elvárásokhoz. Az elavult környezet megújításával és a megfelelő informatikai háttér segítségével a cég ma egy versenyképes, modern és a folyamatait kézben tartani képes egységgé fejlődött.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A rendszer számukra ideálisnak bizonyult, hiszen a profiljuk teljes mértékben lefedhető volt a már kész funkciókkal. A bevezetést követően jelentősen javult a készletnyilvántartás és az üzleti folyamatok követése. A CLIPPER-nek köszönhetően sikerült megerősíteni a kapcsolatukat az egyik legnagyobb nyugat-európai megrendelőjükkel, aki az együttműködés folytatásának feltételeként szabta az átláthatóságot biztosító rendszer bevezetését. Bevezették a digitális adatkapcsolatot és mára jelentősen javult az erőforrásaik kapacitásának tervezhetősége a rendszer által nyújtott tervezési modulnak köszönhetően.